• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dolgu renki hücre Kaç Tane?

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
Arkadaşlar deli olmak elde değil, dünden beri 100 yakın konu inceledim birinde tam istediğim gibi cevap bulamadım. İster koşul ile ister formül ile (ama makrosuz) B3:B aralığında bazı hücreler renkli bu hücreler kaç tane bilmek istiyorum. Hücre içerisindeki verilerin toplamı değil. Atıyorum B3:B Aralığında 100 tane dolgu renkli hücre var toplamında 100 olduğundan söz ediyorum.
Yardımcı olurmuşsunuz lütfen.

Yok bulamadım abicim ya çok acil kaçıncı mesajda makro istemiyorum dikkatinizi çekerimm

ktf nedir ? oda forumda ne varsa bu forumda :)

Merhaba arkadaşlar, İlginiz için tşk ederim çok iyiziniz ama bilmece gibi cevaplar verisyorsunuz.

yolladığım dosyada istediğiniz şeyi değişik yöntemler ile yapacak formüller mevcut dosyayı inceleyin eğer işin içinden çıkamazsanız bir dosya ekleyip istediğiniz şeyi daha detaylı belirtirseniz size yardımcı olacak bir çok kişi çıkacaktır

Merhaba,

Bu işlemi makro kullanmadan yapamazsınız. Son önerilen dosyada da zaten makroyla yazılmış fonksiyonlar mevcut. Bunlardan işinize yarayanı kendi dosyanıza aktarmanız yeterlidir.

sayın soldum benim herhangi bir kod yada fonksiyon yazma becerim yok böyle bir eğitimde almadım ama formdan aldığım bilgileri yine formun amacı olan bilgi paylaşımına destek vermek ve diğer üyelerimize bir nebzede olsa yardımcı olmak amacıyla bildiklerimizi acizane paylaşıyoruz isteğiniz doğrultusunda bir dosya ekleyin benim bir faydam olursa ne mutlu bana yok olmaz ise formda çok değerli ve çok bilgili üstadlarım tarafından mutlaka yardım alırsın

Sayın ayhan gönderdiğiniz mesajı görmedim bu konuda görüşlerinizin önüne geçmek istemem sizden birçok şey öğrendim öğrendiğim bilgilerimide arkadaşlarla paylaşmak istedim yanlış anladıysam kusuruma bakmayın ama sayın soldum kodsuz olsun derken sanırım =Renksay yada =Renktopla işlemleri hakkında bilgi istiyor yanılıyormuyum acaba

Merhaba Korhan Bey,
İlginiz için teşekkür ederim inanın çok emeğiniz var çalışmalarımızda. Bu çalışma makrolu olarak elimde var çok butonlu olduğundan excel buna göre daha dinamik ve hızlı sonuçlar veriyor. O yüzden koşul ya da formülü forumdan rica etmiştim.
B2 de B3:B aralığındaki Dolgu renkli hücrelerin toplamını…
A ve b sütunu arasında aynı olan hücrelerin yeşil olduğunu sağlayan kodu çözemedim hangisi olduğunu. Bu iki koda ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz?
Kodlar aşağıdadır.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Application.ScreenUpdating = False
If Intersect(Target.Cells, Range("a3:E65536")) Is Nothing Then Exit Sub
Range("A3:c65536").Interior.ColorIndex = xlNone
[c3:c65536] = ""
If Cells(65536, 1).End(xlUp).Row < Cells(65536, 2).End(xlUp).Row Then
t = Cells(65536, 2).End(xlUp).Row
Else
t = Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
End If
For a = 3 To t

If WorksheetFunction.CountIf([b3:b65536], Cells(a, 1)) > 0 Then Cells(a, 1).Interior.ColorIndex = 4
If WorksheetFunction.CountIf([a3:a65536], Cells(a, 2)) > 0 Then
Cells(a, 2).Interior.ColorIndex = 4
S = S + 1
If Cells(a, 2) <> "" Then
If WorksheetFunction.CountIf(Range("b3:b" & a), Cells(a, 2)) = 1 Then Ss = Ss + 1
End If

Cells(a, 3).Interior.ColorIndex = 4
Cells(a, 3) = "SEND"
Else
If Cells(a, 2) <> "" Then
Cells(a, 2).Interior.ColorIndex = 3
Cells(a, 3).Interior.ColorIndex = 3
Cells(a, 3) = "WARNİNG"
End If
   End If
  Next
  [a2] = Cells(65536, 1).End(xlUp).Row - 2
  [b2] = S
[c2] = [a2] - Ss
  [d2] = Application.Sum(Range("d3:d65536"))
  [e2] = [b2] - [d2]
  Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Kod:
Function renksay(Aralık As Range, _
    Renkİndeksi As Integer, _
    Optional OfText As Boolean = False) As Long
Dim rng As Range
Application.Volatile True

For Each rng In Aralık.Cells
If OfText = True Then
    renksay = renksay - _
            (rng.Font.ColorIndex = Renkİndeksi)
Else
    renksay = renksay - _
       (rng.Interior.ColorIndex = Renkİndeksi)
End If
Next rng

End Function

Galiba ben konuyu yanlış anladım mesaj kirliliğinden dolayı özür dilerim sayın soldum umarım sorununuz çözülür iyi akşamlar sayın ayhan başarılı çalışmalarınızı yakından takip ediyorum sizede başarılar iyi akşamlar

Merhaba Sayın Plori Umarım sitem etmiyorsundur. Yanllış anlamanızı istemem.
Formül yada makro hakkında pek bilgim olduğu söylenemez, yardımcı olmaya çalışıyorsunuz çok eminim lakin, biraz daha net cevaplar verirseniz gerçekten daha memnun olurum. Şunu demek istiyorum ki. Bilgimin pek olmadığından, Ne aradığımıda pek bilmiyorum. Bu yüzden Daha Somut bilgiler çözüm getiriyor. Kusurumuz olduysa Af ola diyorum.

Saygılarımla.

asla sitem etmek gibi bir niyetim yok keşke size daha fazla yardımcı olabilseydim ama elimde daha fazlası gelmez kusura bakmayın tekrar iyi geceler

Geri