Doğru Şıklara Göre Ders Notu Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2003,2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar;

Doğru yere mi atım konuyu biliyorum. Yanlışsa affınıza sığınıyorum. Benim sorum için önce aşağıdaki açıklamayı yapayım;
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir tablomuz var. Bunun en altında yer alan "Doğru Şıklar" böümüne sınavın doğru cevapları yazılacak. Yukarıda isimlerin karşısına da öğrencilerin verdiği cevaplar manuel olarak yazılacak. En sağda olan beyaz fondaki bölüm ise doğru şıklara göre puan hesaplamasının yapıldığı alan.

Soruma gelince;

Ben aşağıdaki "Doğru Şıklar" alanına doğru bilgiler girdiğimiz ve yukarıya da gelen cevapları girdiğimiz de yeşil ve kırmızı olan alanların doğru cevap olup olmadığına göre otomatik olarak renk alması ve sağdaki not alanında da hesaplama yapılması gerekmektedir. Bu söylemiş oldum işlem yapılabilir mi? Nasıl Yapılabilir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Foruma hoşgeldiniz.

Örnek dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Linkteki dosyayı inceleyiniz.
Renklendirme koşullu biçimlendirme ile yapıldı.
Puan hesaplaması kısmında da dizi formülü vardır.
http://www.dosya.tc/server28/qNL1jW/Puan.xlsx.html

Düzeltme: Gece gece pek düşünemedim galiba TOPLA.ÇARPIM kullanmayı ki dizi formülü yazmışım.
Alternatif olsun: L2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp aşağı çekerek çoğaltınız.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B2:K2=$B$2:$K$2)*10)

Son düzenleme:

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,
Kullanmış olduğum dosyayı sizinle paylaşmak istedim.
Liste sayfasına sınıf listelerini giriniz.
B2 hücresinden sınıf seçiniz
J2:AW2 aralığı soruların puan değeridir.
J5:AW5 aralığı cevap anahtarıdır.
C3:C37 satırlarından öğrenciyi seçiyorsunuz. Daha sonra şıkları işaretliyorsunuz.

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba, resimleri inceleyiniz...

Excel Vers. ve Dili
2003,2010 Türkçe
Merhaba,
Kullanmış olduğum dosyayı sizinle paylaşmak istedim.
Liste sayfasına sınıf listelerini giriniz.
B2 hücresinden sınıf seçiniz
J2:AW2 aralığı soruların puan değeridir.
J5:AW5 aralığı cevap anahtarıdır.
C3:C37 satırlarından öğrenciyi seçiyorsunuz. Daha sonra şıkları işaretliyorsunuz.
Merhaba;
Ekte belirtmiş olduğunuz dosyaları üyeliğimdeki eksiklik sebebi ile indiremiyorum. Dosya.tc farklı bir sistem üzerinden tekrar yüklemeniz mümkün mü?

Excel Vers. ve Dili
2003,2010 Türkçe
Merhaba;
ben L2 alanındaki formülü uzun uzadıya farklı bir şekilde halletmeye çalışmıştık. Boşuna uğraşmışız anlaşılan. Öncelikle bunun için teşekkür ediyorum. Anca sormak istediğim reklendirme olayını nasıl yaptınız. 1Al2Ver arkadaşın 1. resmin de de belirtmiş olduğu "Koşullu Biçimlendirme Kurallarını Yönet" alanına girdim. Resnklendirme koşullamasını nasıl değiştireceğimi buldum. Ama hangi veriye göre değerlendirme yapıp o satırdaki veriye göre renklendirmesi yapması gerektiği konusunu anlayamadım. Naçizane
Balık vermeyi değil, balık tutmayı öğret
mantığı ile hareket ederek bu işlemi nasıl yapacağım konusu anlatabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Kod:
=EĞER(C2=$C$23;10;0)+EĞER(D2=$D$23;10;0)+EĞER(E2=$E$23;10;0)+EĞER(F2=$F$23;10;0)+EĞER(G2=$G$23;10;0)+EĞER(H2=$H$23;10;0)+EĞER(I2=$I$23;10;0)+EĞER(J2=$J$23;10;0)+EĞER(K2=$K$23;10;0)+EĞER(L2=$L$23;10;0)

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Kısaca şu şekilde yapabilirsiniz:
İlgili alanı seçtikten sonra koşullu biçimlendirme bölümüne girip seçili alanın ilk hücresine göre formülü oluşturunuz.
Başvuruda değişmesini istemediğiniz kısımların başına "$" işaretini koyduktan sonra biçimlendirme kendiliğinden ayarlanacaktır.
Mesela; "B3=B$2" şeklinde yazdığınızda excel bunu satır ve sütunlara göre otomatik olarak ayarlayacaktır.
C sütununda C3=C$2, C4=C$2 gibi...
Başına $ işareti oydoğumuz 2 değeri değişmeyecektir.
Detaylı bilgi için:http://www.excel.web.tr/f60/ko-ullu-bicimlendirme-conditional-formatting-t7558.html

Excel Vers. ve Dili
2003,2010 Türkçe
Teşekkürler. Sorunu çözdüm. Yardımlarınızın büyük yardımı oldu.