• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

doğal dil

Excel Vers. ve Dili
2007
office 2007 de doğal dili fonksiyonlarda kullanmak mümkün mü? yani etiketlerle işlem yapmak. eski versiyonlarda örnekler ve açıklamalar gördüm fakat, 2007 de bulamadım.

Sayın yurttaş,

Bunca yıldır şu mereti kullanırım ama bu özelliği kullanmak aklımın ucundan geçmemişti. Buna, cahillik te etken tabi.

İtiraf edeyim. "Doğal Dil" sözünü de ilk defa duyuyorum.

Bu nedenle, hem konuyu açan üyemize hem de size teşekkür ederim.

Etiket konusunda; örnek dosyanızı inceledikten sonra, benim şahsi kanaatim şudur.

Bu özellik, formüllerde hücre referansı görmekten midesi bulanan (böööğk) bünyelere ab-ı hayat gelir. Ama biraz acemi (başlangıç) düzeydeki kullanıcılar düşünülerek programa monte edilmiş gibi. Şahsen, Ad Tanımlamalarının, bu işi çok daha fonksiyonel olarak görebildiğini müşahade etmekteyim.

Linkteki örnek dosyanızı, 2007 ve üstü versiyonlarda açmaya çalıştığımda; aldığım mesaj şudur.

"Excel bu dosyanın formüllerinde etiketlerin bulunduğunu algıladı. Bunlar Excel 2007'de artık desteklenmiyor, bunların yerine hücre başvuruları yerleştirilir. Formülleriniz düzgün çalışmaya devam eder. Bu değişikliği geri alamazsınız. Devam etmek istiyor musunuz" Evet/Hayır

Demek ki, Microsoft programın gelişimi için, bu özelliğin kritik olduğunu düşünmemiş ve yeni versiyonlarda iptal etmiş.

İlginç bir bilgiydi. Tekrar teşekkürler.

.

.

Sayın Ferhat Pazarçevirdi,

Övgüleriniz için bende size teşekkür ederim.

Yanılmıyorsam bu özellik Excel 2010'da var sanırım. Çünkü Options'larda öyle bir seçenek görmüş gibiyim. Yanılıyormuyum acaba?

Bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.

NOt: Google'da Excel Natural Language olarak arayın.

.

.

Sn Ferhat bey;
Siz dediğinizde bende 2007 versiyonunda denedim bahsettiğiniz iletiyi aldım.

Daha önce bir forum sitesinde görmüştüm bu çalışmaya benzer bir çalışma, ama hiç kullanmaım.

.

Sayın yurttaş,

XL 2010'da açmaya kalktığımda da; aynı uyarı mesajını aldım ama bir farkla ...

Önceki mesajda, "... Excel 2007'de artık desteklenmiyor ..." kelimesini, " ... Excel'de artık desteklenmiyor ..." şekline dönüştürmüşler. Akıllıca ... "Her versiyonda, ileti metnini değiştirmektense, yaz geç 'Excel' diye "

O zaman Zeki Müren'den gelsin.

Mazide kalan hatıra gibi,
Şefkatli kollarına aç bana XL ...
Etiketsiz çok soğuk, sessiz ve karanlık
Üşüdüm, mesajımı versene XL .

XL, XL, XLciiiiiiiiğiiimmmmm

Sağlıcakla.

.

.

Sayın Ferhat Pazarçevirdi,

Bilgi için teşekkür ederim.

Bugün Forumda bir tuhaflık var. Bu ikinci kez oluyor.

Benim sorum sizin cevabınızdan sonra ilginç...

Benim Sorum:16:12
Cevabınız:16:23

???

.

Ben; her mesajı, zaman sırasına uygun olarak görüyorum. Sizin ayarlarınızdan kaynaklanan bir problem olmasın ?

merhaba

www.excel.web.tr bu yüzden seviyorum
her gün yeni bişey öğreniyoruz.

Geri