• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

dış veri al excel kapalıyken çalışırmı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan PEPE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 ingilizce
Excelin dış veri al seçeneği excel kapalıyken çalışırmı?
Birde sayfa her refresh yapıp veriyi yenilediğinde yeni veriyi C1 den alıp C2...den sonrasına satır satır kaydetsin istiyorum.

Sn.pepe

Açıklayacı bir örnek Yollaya bilirmisiniz.Bu dış veri Web den mi alınacak yoksa başka bir xls dosyasından mı?

kemaldemir

haklısınız kemalbey ben genel bir cevabı vardır diye düşündüm
webden alacam, web sayfası her yenilendiğinde sayfadaki verilerin kapalı olan excel dosyasına kaydetmek istiyorum

Zannerdersem Zor.

Belki Cok Kucuk bir ihtimalle Buarada USTAD'lar dan API bilgisi olan biri varsa başka bir yolla yapabilir diye dusunuyorum.

Excelin dış veri al seçeneği excel kapalıyken çalışırmı?
Birde sayfa her refresh yapıp veriyi yenilediğinde yeni veriyi C1 den alıp C2...den sonrasına satır satır kaydetsin istiyorum.

Normalde elbette hayır. Ama masa üstüne yerleştirilecek bir vbscript ile yapılabilir diye düşünüyorum. Bu konunun uzmanıda üstadımız Haluk beydir.

Sevgili dostum Levent bey biraz abartmış, ben üstad değilim.

Ama yine de teşekkür ederim ...:mrgreen:

Kendisinin bahsettiği gibi bu iş, ekte yer alan ufak bir VBscript dosyası ile yapılabilir.

Şimdi;

1) İlk önce bilgisayarınızda C:\TestFolder şeklinde yeni bir klasör açın.

2) Bu klasör içine ekli Test.zip dosyasında yer alan Demo.xls dosyasını yerleştirin. Yani, sonuçta bilgisayarınızda C:\TestFolder\Demo.xls olsun ...

3) Bu Demo.xls dosyası kapalı iken, ekli Test.zip dosyasındaki Test.vbs dosyasını örneğin masaüstüne yerleştirin ve çift tıklayarak, çalıştırın.

4) Birkaç saniye bekledikten sonra, C:\TestFolder\Demo.xls dosyasını açın. Herşey yolunda gittiyse, o andaki İMKB100 hacimi ve değişim oranı bu Excel dosyasının 1nci sayfasındaki tabloda A ve B sütunundaki hücrelerde yer aldığını görebilirsiniz.

5)
Test.vbs dosyasını bir kez daha çalıştırmadan önce, sözkonusu
Demo.xls dosyasını kapattığınızdan emin olun.

6) Test.vbs dosyasını her çalıştırdığınızda, ilgili datalar Web' den alınarak Excel dosyasındaki tabloya alt alta yazılacaktır.

7) İlgili dosyalar ektedir.

8) Kolay gelsin ...

.

Bende Levent Bey ile aynı fikirdeyim.Bu konuda bir anket açalım sonucu görün isterseniz. Anket tek şıklı olabilir. Haluk Bey bu konuda üstaddır şıkkı olsun sadece :mrgreen:

Haluk Hocam mütevazi davranıyor, kendisi her zaman üstadımız olacaktır. Bu arada dosyayı çalıştırdım. Her zamanki gibi ders niteliğinde bir çalışma olmuş. Kendisine teşekkür ediyorum. Birde şunu sormak istiyorum aynı işlem bir bat dosyası oluşturularakta yapılabilirmi?

Levent hocam,

*.bat' lar nesneye yönelik programlama dili olmadığı için direkt olarak bu mümkün değil.

Ancak, *.bat dosyası ile sözkonusu vbs dosyasını oluşturup, oluşturulan bu vbs dosyasını çalıştırmak suretiyle bu iş yapılabilir.

Dostum Levent;

Yukarıda bahsettiğim şekilde hazırladığım bir batch dosyası ektedir.

Daha önceki mesajımda verdiğim Test.vbs yerine bu kez ekteki GetData.bat dosyası kullanılabilir. (Tabii, C:\TestFolder\Demo.xls yine olucak ...)

İyi geceler ...

Not: Bu şekilde daha güzel oldu gibi ... :mrgreen:

Levent dostum;

Bu kez bir revizyon daha yaptım.

Ekteki GetData3.bat dosyasının her çalıştırılmasında;

İMKB100 endeksi ve günlük değişim oranını C:\TestFolder\Demo.xls dosyasında A ve B sütunlarında alt alta yazılmasına ilave olarak, Web'den alınan bu değerlerin aynı zamanda DOS ekranında da görüntülenmesini sağladım. (Tabii, C:\TestFolder\Demo.xls yine bilgisayarda olucak ...)

Revize edilmiş dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Haluk Hocam böylesi çok daha güzel olmuş ama Getdata.vbs dosyasının adını değiştirsen iyi olacak çünkü benim norton bu dosyayı virüs olarak algıladı.

Dostum, tuhaf bir durum doğrusu ... adını değiştirince aynı şey olmuyor mu ?

(Ben Norton kullanmıyorum da..)

Haklısın Hocam, norton isme değil script yüklenmesine karşı mesaj veriyormuş.

Şimdi bir deneme yaptım, eğer bat dosyası vbscript dosyasını kendi oluşturursa norton uyarı veriyor. Buna karşın desktopta yüklü bir vbscript dosyasını çağırırsa böyle bir uyarı vermiyor.

Haluk Bey Merhaba;

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=22498&highlight=kapal%FDyken dosyasını indiremiyorum. Sanırım bu konu 2006 senesinde eklenmiş. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Ama yine de teşekkür ederim ...:mrgreen:

Kendisinin bahsettiği gibi bu iş, ekte yer alan ufak bir VBscript dosyası ile yapılabilir.

Şimdi;

1) İlk önce bilgisayarınızda C:\TestFolder şeklinde yeni bir klasör açın.

2) Bu klasör içine ekli Test.zip dosyasında yer alan Demo.xls dosyasını yerleştirin. Yani, sonuçta bilgisayarınızda C:\TestFolder\Demo.xls olsun ...

3) Bu Demo.xls dosyası kapalı iken, ekli Test.zip dosyasındaki Test.vbs dosyasını örneğin masaüstüne yerleştirin ve çift tıklayarak, çalıştırın.

4) Birkaç saniye bekledikten sonra, C:\TestFolder\Demo.xls dosyasını açın. Herşey yolunda gittiyse, o andaki İMKB100 hacimi ve değişim oranı bu Excel dosyasının 1nci sayfasındaki tabloda A ve B sütunundaki hücrelerde yer aldığını görebilirsiniz.

5)
Test.vbs dosyasını bir kez daha çalıştırmadan önce, sözkonusu
Demo.xls dosyasını kapattığınızdan emin olun.

6) Test.vbs dosyasını her çalıştırdığınızda, ilgili datalar Web' den alınarak Excel dosyasındaki tabloya alt alta yazılacaktır.

7) İlgili dosyalar ektedir.

8) Kolay gelsin ...

Sadece Haluk beyin 12 nolu mesajındaki dosyaya ulaşıp yerine ekleyebildim.

Geri