• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diğer sayfadan eşleşen değeri hücreye yazma

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Herkese merhaba arkadaşlar

Gördüğünüz gibi taslak olarak anlaşılır olsun diye alttaki resmi hazırladım.

Sayfa 2 de sabit bir tablo oluşturup değerler girmek istiyorum.Sayfa 1 de ise girdiğim ada karşılık gelen değeri gidip sayfa 2 den alıp otomatik olarak yanına yazmasını istiyorum.Umarım açıklayıcı olmuştur.

3700.jpg

şimdiden teşekkürler

Merhaba
Sitede Düşeyara ~ Vlookup diye arama yapınız

Merhaba,

Kendinize göre geliştirin.
Kod:
=DÜŞEYARA(A1;Sayfa1!A1:B22;2;0)

sağolun beyler işin zor olan kısmını sayenizde hallettim.

ufak birkaç sorum daha var

=E8-(D8/60)*C8

bu formülde E8 de değer yoksa işlem yapmasın hücreye #DEĞER! yazmamasının bir yolu varmıdır.

birde bu sonuçta virgülden sonra küsürat tek hane olsun.mesela 120,3 gibi

Son düzenleme:
şöylede belirteyim

=EĞER(VE(C9<>"";F9<>"");((E9*60)/C9);"")

c9 ve f9 da değer varsa işlemi yapsın yoksa o hücreye birşey yazmasın.ama şuan #DEĞER! hatası veriyor

çok sağolasn dostum o kısım çalıştı.

şimdi aynısını başka hücreye uyguluyorum çalışmıyor.normalde formül çalışıyor ama buna adapte edince hata veriyor alttaki kod

=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(VE(C9<>"";E9<>"");((E9-(D9/60)*C9);""));"";EĞER(VE(C9<>"";E9<>"");((E9-(D9/60)*C9);""))

çok sağolasn dostum o kısım çalıştı.

şimdi aynısını başka hücreye uyguluyorum çalışmıyor.normalde formül çalışıyor ama buna adapte edince hata veriyor alttaki kod

=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(VE(C9<>"";E9<>"");((E9-(D9/60)*C9);""));"";EĞER(VE(C9<>"";E9<>"");((E9-(D9/60)*C9);""))

Kırmızıya boyadığım yeri herkese söylemeyin. Çok iyi tanıdığınız ve bildiğiniz insanlara söyleyin.
Formül olarak
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(VE(C9<>"";E9<>"");((E9-(D9/60)*C9));""));"";EĞER(VE(C9
<>"";E9<>"");((E9-(D9/60)*C9));""))
Bunu deneyiniz

Allah razı olsun,çok yardımcı oldunuz.Şimdilik formüllü kısımları bitirdim sanırım.Yeni birşeyler olursa yazarım.Teşekkürler

Geri