• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ders seçtirme uygulaması nasıl yazılır

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar,
Üzerinde uğraştığım program bir ders seçme programı. Bir dersin farklı sınıfları farklı saatlerde bir haftalık program içerisine yayılmış durumda. Benim ihtiyacım olan şey haftalık programı belli olan bir öğrenciye bu dersin uygun bir saatini seçtirebilmek. Örneğin matematik dersi pazartesi 10da var ama öğrencinin o saatte dersi varsa bunu başka bir gündeki başka bir matematik sınıfından alabilmesini sağlamak. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?
Forumlarda aradım ama bu kadar karmaşık bir program göremedim

Programi arkadasimin yardimiyla da olusturduk arkadaslar. info adli sheet'de her gun ve saat araligina uygun siniflarin numaralarini yazmak gerekiyor. Program student_schedule sheetindeki bos ders programindaki hucreler doldugunda info sheetindeki gun ve saat hanelerinin basina 1 veya 0 yaziyor. Boylece o gun o saatte dolu olup olmadigina karar veriyor. Eger o gun dolu ise o gunku uygun siniflari yandaki listede siliyor. Butun program girildikten sonra sistem countif komutu ile tum listeyi tariyor ve ilgili ders haftada 4 saat ise yeni olusan tabloda sinif numarasi 4 mu degil mi diye ariyor. 4se sinif numarasinin yanina DOGRU yaziyor ve yesil renge boyuyor. Programi gelistirecek arkadaslar olursa benimle de paylasirlarsa sevinirim

Ekli dosyalar

Geri