• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ders Saati Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
English 2007
Iyi Gunler,

Resimde ki tabloda ogretmenlerin o hafta toplam saatlerini hesaplamak istiyorum. Aslinda basardim ama "IF" fonksiyonunu cooook uzun kullanarak (ekteki dosyada Teachers1 sayfasinda gorebilirsiniz..

En sagdaki siyah yuvarlagin icindeki toplam saatleri hesaplamanin daha kolay bi yolu var mi?

Ornegin tabloda bu hafta ASLAN toplam 7 saat derse giriyor.

Tesekkurler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
En sagdaki siyah yuvarlagin icindeki toplam saatleri hesaplamanin daha kolay bi yolu var mi?

Merhaba,

Aşağıdaki formülü, U14 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra U21 hücresine kadar kopyalayınız.

Kod:
=TOPLA(EĞER($D$6:$Q$56=T14;$D$5:$Q$55*$C$5:$C$55))/1440
-------------------------------------------------------------------------------------------

Aşağıdaki formülü, U24 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra U31 hücresine kadar kopyalayınız.

Kod:
=TOPLA(EĞER($D$6:$Q$56=T24;$D$5:$Q$55))

Dizi formülü: Formülü hücreye yazdıktan sonra entera basmadan ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

İngilizce sürüm için;

Topla yerine Sum
Eğer yerine If

yazarsınız.

Bu işlemlerden sonra "Teachers1" sayfasını silebilirsiniz.

.

Merhaba,

Aşağıdaki formülü, U14 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra U21 hücresine kadar kopyalayınız.

Kod:
=TOPLA(EĞER($D$6:$Q$56=T14;$D$5:$Q$55*$C$5:$C$55))/1440
-------------------------------------------------------------------------------------------
.

Hocam Coook Tesekkur Ederim Yardimlariniz icin

Saygilar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam Coook Tesekkur Ederim Yardimlariniz icin

Saygilar

Mesajınızı tam olarak anlayamadım. Eski dosyanızı eklemişsiniz. Formülümü uygulayamadınız?

Dosyanız ektedir.

.

Ekli dosyalar

Mesajınızı tam olarak anlayamadım. Eski dosyanızı eklemişsiniz. Formülümü uygulayamadınız?

Dosyanız ektedir.

.

Basta virgul yerine ; koydugumdan becerememistim, onu sormustum fakat formulu dikkatli inceleyince hatayi buldum. Iletimi editledim..

Tekrardan cook tesekkur ederim..

Geri