• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişen sayıda ürün koduna göre sayfaya otomatik resim getirmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Arkadaşlar ben hem exelde hemde forumda yeniyim. Exel sayfasına resim eklemeyle ilgili yazılanları okudum. Ama sorunumu çözemedim. Yapmak istediğim şey; bir sayfada listelediğim adetleri değişebilecek ürün kodlarına göre diğer sayfaya bir klasörden önceki sayfadaki bütün ürün resimlerini otomatik olarak dosyanın kendi çağırması. Konuya örnek olacak dosyaları ve sonuç dosyasını ekte gödneriyorum

Ekli dosyalar

Merhaba;
Resimlerinizi ekteki klasör içine atarak klasörü C sürücüne kopyalayın.
görsel sayfasındaki açıklamaları uygulayın.
İyi çalışmalar.

Not: Kodlar alıntıdır.

Ekli dosyalar

Muygun bey teşekkür ederim..

Öncelikle emeğinize yürekten teşekkür ederim günlerdir çözemediğim bir konuydu bu. Gönderdiğiniz şekilde dosyaları düzenlediğimde üç sorunla karşılaşıyorum: 1- excel otomatik olarak aynı dosyadan ismine 2 rakamını ekleyerek bir tane daha açıyor. 2- Dosya boyutu resim boyutlarından bağımsız olarak 14 MB a çıkıyor ki ekte yüklediğim resimleri kullanıyorum 3- Beşinci yada altıncı ürünü eklediğimde kopyalama işlemiyle süreci tekrarladığım halde o ürünlerin resimlerini getirmiyor. Benim çok değişken ürün adedim oluyor.
Bütün bunları değerlendirirseniz memnun olurum.

Merhaba;
1 nolu hata nedeni ofis2003-ofis2007 çakışması olabilir.
Eki zipten çıkarın ve C:\resim klasörüne taşıyın. Resimler imaj nesnesi yerine direkt hücreye alındı.
Sayfaya yeni tablo ekledikçe makro kodlarınında ilave edilmesi, gerekli adreslerin düzenlenmesi gerekiyor. görsel sayfasında ALT+F11 tuşlarına basarak makroları görebilirsiniz.
sayfanızda 4 ürün için tablo var diyelimki 1 ürün daha ilave edeceksiniz. Bunun için sayfada B21 : B32 aralığını kopyalayıp B34 hücresine yapıştırın.
Daha sonra ALT+F11 tuşlarına basarak makro sayfasına geçin. Burada;

Range("f25").Select
resimadi = LoadPicture("")
resimadi = Range("g21").Text & ".jpg"
ActiveSheet.Pictures.Insert("C:\resim\" & resimadi).Select
Selection.ShapeRange.LockAspectRatio = msoFalse
Selection.ShapeRange.Height = 98.75
Selection.ShapeRange.Width = 126.5
Selection.ShapeRange.Rotation = 0#

kısmını kopyalayın ve "End Sub" dan önceki alana yapıştırın.
makroda en son çoğalttığınız kodlardan ("f25") yazan yeri ("B38") olarak değiştirin. (resmin geleceği yer)
yine makroda en son çoğalttığınız kodlardan ("g21") yazan yeri ("C34") olarak değiştirin. (resmin adının alınacağı yer)
Son üç kod ile resmin boyutlarını belirleyebilirsiniz.
artık işlem tamam (makro kısmını kapatın ve excele dönün)
sayfada herhangi boş hücrede delete tuşuna basarak test edin.
Not: Bu kodları her zaman değiştirmek istemezseniz 4-20 aralığında değişik sayıda kod ve tablolu excel dosyaları/sayfaları oluşturur , oluşturmak istediğiniz sayıya uygun excel sayfalarını kullanabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Kodlar alıntıdır.

Ekli dosyalar

Muygun bey emeğiniz için yürekten teşekkür ederim..

Merhaba;
Göndermiş olduğunuz örnekle ciddi ölçüde sorunumu çözdüm ve dediğiniz düzenlemeleri yaparak istediğim kadar ürün için resim çağırabiliyor hale getirdim dosyayı. Şu an tek sorun çağırdığım resimleri sayfada bir noktaya çağırması ve kodlamada belirttiğimiz hücrelere çağırmaması. Dosyanın en son halini ekliyorum, bu sorunu nasıl çözebileceğimi ifade ederseniz sevinirim.
Formlara çok sık giren bir bilgisayar kullanıcısı değilim , excelle ilgili desteğinizden dolayı site yönetimine ve şahsınıza tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba Syn. handamisafir;
1-En son eklediğiniz dosyadaki resimleri C:\resim klasörüne attım.
2-HandaMisafirSON excel dosyasını C:\resim klasörüne attım ve açtım.
3-Görsel sayfasında B1 hücresine tıkladım (boş hücre)
4-delete tuşuna bastım.
Sonuç alttaki örnek gibi.
Yani ben bir sorun göremedim. (4 maddeyi aynen uygulayın)
İyi çalışmalar.

Not: Doğru ve amacında kullanılan misyonu ve vizyonu olan formların katkısı ötelenemez. Bu sitede birçok dersanede alamayacağınız cevapları ve uygulamal örneklerini alırsınız.

Ekli dosyalar

Merhaba yeniden;
Dediklerinizi denedim , bende resimleri c sutununda bir hücreye çağırıyor hepsini üst üste kopyalıyor. Dosyayı Resim klasörüne kaydetsemde , klsör dışında açsamda durum aynı. Sadece belirli hücrelerin imlec vari yanıp sönmesi gerçekleşiyor ama resimleri bahsettiğim alana kopyalıyor. 2007 olması sebep olabilirmi bu duruma?

İyi çalışmalar

Merhaba;
2003-2007 sorunu olabilir. Ben 2003 kullandığım için 2007 sonucunu bilemiyorum. Ofis 2003 kurulu bir bilgisayarda deneyin.
İyi çalışmalar.

Resmi olmayan kodlar için ne yapılabilir

Merhaba Muygun bey;
İki hususla ilgili tekrar yardımınızı rica ediyorum.

1-Bahsi geçen dosyada çalışırken resmi olmayan kodlar olduğunda programın o koddan sonraki kodlara ait resimleri çağırmadan döngüden çıkıyor. Okunan koda ait resim klasörde olmadığında resmin geleceği hücreyi boş bırakıp diğer resme geçip var olan resimleri çağırıp olmayanları boş bırakabilirmi?

2-Daha önce bahsettiğim sorunu hala çözemedim. Resimleri kodlamada belittilen hücrelere değil belli bir hücrede üst üste çağırıyor. Excel 2007 için bu sorunu nasıl çözerim.

İki sorunada örnek olacak bir uygulamayı ekliyorum.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba;
1 nolu sorun "on error resume next" satırı ile çözüldü.
2 nolu sorunu 2007 kullanmadığım için bilmiyorum.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Muygun bey;

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, şablonu son haline getirdik .

İyi Çalışmalar

Geri