• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değer yoksa yan hücre boş gözüksün

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kocbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Değerli ustalarım forumda aradım ama ya yanlış arama yaptım yada ben bulamadım mutlaka vardır ama bulamadım :redface: benim sorunum ekli excel formunda C Sütununda sayısal değer yok ise D sütünu D9: D25 arası boş gözükecek

ben koşullu biçimlendirme ile E9:E25, G9:H25 arasındakileri boş olmasa bile yazı rengini beyaz yaptım maksadım sayı D9: D24 arasındaki satırlara TL bazında rakam yazdığımda E9:E24 arasında girdiğim formül çarpma yapsın, G9:G24 damga vergisini hesaplasın (Damga vergisi miktarı J1 hücresinde yazılı), H9:H24 arasında bulunan formüllerde G sütununda bulduğumuz damga vergisi miktarını E sütunundaki değerden çıkartarak kalan miktarı yazsın diyerek basit birşeyler hazırladım

İlgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım

EKLİ DOSYA YAPILAN EKLEMELERLE aşağıda

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Kocbey

D9 hücresine ;
Kod:
=EĞER(C9="";"";$B$4)

E9 hücresine ;
Kod:
=EĞER(C9="";"";C9*D9)

G9 hücresine ;
Kod:
=EĞER(C9="";"";E9*$J$1)

H9 hücresine ;
Kod:
=EĞER(C9="";"";E9-G9)

daha sonra aşağı doğru çekerek diğer hücrelerede uygulayınız.

Sayın Kuman Usta cevabın ve ilgin için teşekkürler.

Son düzenleme:
ekteki dosyamda H sütununa değer girmediğim sürece I sütununda görünmesin istiyorum.Benim yaptığım şekilde H sütununda değer olmamasına rağmen en üstteki değer en sona kadar yazarak devam ediyor.Değer yazılmayan H sütunundan sonra I sütunu boş kalsın.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

ekteki dosyamda H sütununa değer girmediğim sürece I sütununda görünmesin istiyorum.Benim yaptığım şekilde H sütununda değer olmamasına rağmen en üstteki değer en sona kadar yazarak devam ediyor.Değer yazılmayan H sütunundan sonra I sütunu boş kalsın.Teşekkürler.

merhaba
I4 hücresine
Kod:
=EĞER(H4="";"";G4-H4)
bu formülü girin ve aşağıya doğru çekin

Geri