• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DEĞER hatası!!!

D3 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirerek deneyin.

=TOPLA.ÇARPIM(('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!R$4:R$15=$B3)*('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!C$4:C$15=D$2)*('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!H$4:H$15))

olmuyoo yineee yaa

levent kardeş bu formülüde denedim ama olmadı.

GÜNCELLEŞTİRİLECEK DEĞERLER adı altında Dosya Aç penceresi çıkıyor.Ne yapmalıyım?

Sn bapsteba,

İlk sayfanın adında "Ekteşhir" ile "Raporu" kelimeleri arasında fazladan bir boşluk var. Bu boşluğu düzelttikten sonra tekrar deneyin.

=SUMPRODUCT(('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!R$4:R$15=$B3)*('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!C$4:C$15=D$2);'Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!H$4:H$15)

=TOPLA.ÇARPIM(('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!R$4:R$15=$B3)*('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!C$4:C$15=D$2);'Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!H$4:H$15)

Bu formül denendi oluyor.

OLMADI HALAAAA

YURTTAŞ BEY ANLATAMIYORUM SANIRIM.

ZAHMET EDİP DÜZELTMİŞSİNİZ AMA O HÜCREDE NEDEN SAYI VERMİYOR?GEREKLİ SÜZME İŞLEMİNİ YAPARAK "H"HÜCRESİNİN ŞARTLI TOPLAMINI ALMASI GEREKİYOR

=SUM(IF(('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!R$4:R$15=$B3)*('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!C$4:C$15=D$2);'Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!H$4:H$15))

Bu formüldeki hata tanımladığınız alanın satırı 4'ten başlaması bunları 3 yapın.

Yapılmışı aşağıda. Buna da olmadı demeyin. :D :)

=SUM(IF(('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!R$3:R$15=$B3)*('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!C$3:C$15=D$2);'Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!H$3:H$15))

:((( BENDE Mİ SORUN?

DEDİĞİNİZ BÜYÜN YOLLARI DENİYORUM AMA OLMUYOR.SİZİNKİSİNDE SIFIR DIŞINDA BİR DEĞER VEREN DOSYAYI GÖNDERİRSENİZ MUTLU OLURUM.

YOLLADIĞINIZ DOSYAYA KOPYALIYORUM FORMÜLÜ AMA SIFIR ÇIKIYOR SONUÇ.

başvuru hücrenizdeki güven gıda arama sayfasında olmadığı için doğal olarak 0 değeri veriyor. Formül de bir problem yok.

yuvarlaması

formül tamam fakat şimdide şöyle bir sorun çıktı.

Doğrulama yaptıktan sonra toplamını aldığı "H" hücresindeki sayıların toplamını aynı formül içinde nasıl YUVARLAMA yaptırabilirim?

YUVARLAMA demekten neyi kastetdiğiniz pek anlaşılmıyor. ek teşhir raporunda ve rapor özetinde "h" hücrelerinde küsürlü sayı yok ki yuvarlama yapılsın.

ÖZÜR

YANLIŞ OLMUŞ.

YUVARLAMKA İSTEDİĞİM ŞU

"H" SÜTUNU YERİNE "I" SÜTUNUNUN TOPLAMINI ALARAK YUVARLAMASINI İSTİYORUM.

formülü aşağıdaki gibi düzeltin.

=YUVARLA(TOPLA.ÇARPIM(('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!R$4:R$15=$B3)*('Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!C$4:C$15=D$2);'Aktivite Ekteşhir Raporu TR'!I$4:I$15);0)

kaç hane yuvarlayacaksanız kırmızı alanı değiştirin. Bu arada hücre biçimlendirmenizi de ona göre düzenleyin.
Sevgilerle

Geri