• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#Değer Hatası

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba Arkadaşlar ,

topla.çarpım formülünü uygulayarak metine göre toplam aldırttırıyorum bir problem yok alıyor ancak formülü tüm kolona uygulama kalkınca boş satırlardan dolayı tam anlıyamadım #Değer hatası veriyor :(

Ekte örnek dosya mevcuttur.konuda yardımlarınızı rica ederim.

Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Topla.çarpım da tüm sütun seçince bu yöntemle toplam aralığında metin olursa hata alırsınız.

İlgili sütunları göz önüne alırsak,

K sütununda K1 hücresi ( başlık ) metin.
Ayrıca K ve L sütunlarında kullandığınız;

=EĞER(şart;""...... formülündeki "" boş bırakma ibaresi hücreyi boş gösterse de içerik olarak metin formatında kalır. "" boş bırakmak yerine 0 yazıp biçimle gizlerseniz bu şartı halledersiniz.

Bu şartlardan dolayı formül hata vermektedir.

-------------------------------------------------------------------------------------

Hata vermemesi için tablo yapınıza göre en kestirme yol, topla.çarpım formülünde K toplam bölümünden önceki * yerine ; yazarsanız hata almazsınız.

=TOPLA.ÇARPIM(('ARAÇ SATIŞI'!J:J='ANA RAPOR'!A2)*('ARAÇ SATIŞI'!L:L=2);('ARAÇ SATIŞI'!K:K))

Gibi.

Not: Özellikle dizi yapısına sahip formüllerde tüm sütunu seçmeniz formülün hızını yavaşlatır. Bu yüzden dinamik alan kullanmanızı yada, tahmini aralık kadar alanı seçmenizi tavsiye ederim.

.

Sn:Ömer çok teşekkürler bilgilendirmeniz için.

Eğer formülünde çift tırnak içine sıfır koydum , K ve L sütunundaki başlıkları da kaldırınca formül hatasız çalıştı.Formül satır aralığını tahmini olarak daralttım dediğiniz gibi formül hesaplaması çalışmayı yavaşlatmasın diye .

sayenizde yeni bir şey daha öğrendim Allah razı olsun.

Hürmetler.

Geri