• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Deftere aktarıp silsin

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Herkese iyi geceler sevgili arkadaşlar ekte gönderdiğim formdaki bilgileri deftere butonuna tıkladığımda Adı Soyadı,Unvanı,Sicil no ile I9 hücresi ile K9 hücrelerindeki kullanılan izin süresi bilgilerini Defter sayfasına aktarsın ve I9 ile K9 hücrelerindeki değerleri Defter sayfasındaki E sütununa aktardıktan sonra mutlaka silsin

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Kodlar alıntıdır.

Ekli dosyalar

Sevgili muygun bey ilgilenip cevap verdiğin için çok teşekkür ederim cevap istediğimden daha iyi olmuş yalnız önceden göremediğim bir soru daha çıktı sorum şu R9 hücresine izin gün sayısını (5) rakamını yazdığımda T6 hüresine yazıyor aynı şey T9 hücresinde rakam varsa yine T6 hücresine hesaplasın istiyorum özet olarak (R9 ve T9 hücrelerinden hangisi dolu olursa T6 hücresine tarihi hesaplayıp yazsın teşekkür ederim

Merhaba;
T9 hücresinin espirisini anlamadım. Mademki R9 hücresi kullanılmak istenen günü belirtiyor. R9 hücresindeki verinin açılımı ne?

Burda 2 ihtimalli bir anlam çıkıyor.

1-kullanılan izin süresi satırında;
Eğer R9 da sayı varsa Başlangıç tarihi+R9 hesaplayarak dönüş tarihi için T6 hücresine tarihi yaz.
Eğer R9 boş ve T9 da sayı varsa Başlangıç tarihi+R9 hesaplayarak dönüş tarihi için T6 hücresine tarihi yaz.
Her iki hücrede boş ise T6 hücresine boş değer ata.
bunun için T6 hücresine;
=EĞER(R9>0;Q6+R9;EĞER(T9>0;Q6+T9;""))
Formülünü uygulayın.

2-Kullanılan izin süresi satırında R9+T9 verilerini başlangıç tarihine ekleyerek oluşan tarihi T6 hücresine yaz. (R9+T9 değeri sıfıra eşit ise tarih oluşturma)
bunun için T6 hücresine;
=EĞER(TOPLA(R9:T9)=0;"";Q6+TOPLA(R9:T9))
Formülünü uygulayın.

İyi çalışmalar.

Sayın muygun bey R9 2010 yılında alınan 5 günlük izini T9 da örneğin 2011 yılında alınan 15 günlük izini göstermekte mantık bu onun için sizleri yordum kusura kalmayın

mcetinkaya65 kardeşim ilgine teşekkür ederim ama program benim istediğim şekilde olmamış iyi geceler

Geri