• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Davet listesi oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,

Bir davet ya da organizasyon için liste oluşturmak istiyorum. VERİ sayfasında genel bir davetli listesi hazırladım. Fakat ilgili organizasyona davetli olacakları LİSTE sayfasına aktarmak istiyorum.

LİSTE sayfasında C sütununda kişinin ilk harfini yazdığımda,otomatik olarak bir liste açılarak ismi C ile başlayanları bu listede sıralamak ve listeden davetli ismi seçip tıkladığımda C sütunundaki aktif hücreye yazılmasını istiyorum.

Örnek dosyam ekte yer almaktadır.

Saygı ve teşekkürlerimi sunarım.

Sayın SeSi

Ekteki dosyayı inceleyin.

Sayın AS3434,

Çok teşekkür ederim. Çok güzel ve farklı bir çalışma olmuş.

Fakat benim istediğim gibi isimleri oluşacak listeden seçebilir miyiz?

Yani hücreye A yazdığımda otomatik olarak bir listbox çıkacak ve A ile başlayan VERİ sayfasındaki kişiler listelenecek. Oradan seçip tıkladığımda aktif hücreye yazacak.

Saygı ve teşekkürlerimle...

Bende şöyle bişey yaptım

Sayın AS3434'ün kodlarında faydalanarak istediğiniz şekilde yapmaya çalıştım, umarım beyenirsiniz. Kolay gelsin

Sayın tahsinanarat,

Sayın ripek

Çok teşekkür ederim. (Tatilden yeni döndüğüm için çalışmalarınızı yeni inceleyebildim.)

Sayın ripek,

Çalışmanız benim istediğim gibi. Fakat açılan UserForm'da aynı harfle başlayanlardan bir tane seçince form kapanıyor.

İsimlerin başına kutucuk ekleyerek işaretlediklerimizi toplu aktarmamız mümkün mü?

Saygı ve teşekkürlerimle.

Davetli listesi oluşturma;

Merhaba;

Siteden araştırdığım üzere daha önceden eklenmiş olan Davetli Listesi Hazırlama ile ilgili yazılara ulaşmama rağmen eski tarihli olmasından dolayı ulaşamadım...

Sizden ricam böyle bir örnek var ise paylaşmanızdır...

Saygılarımla..

ekli dosyaların hıc bırı acılmıyor arkadaslar bılgınıze

Geri