• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

cümledeki kelimelerin yerini rastgele değiştirmek.

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar.
İngilizce sınavı için soru hazırlayacağım. Birinci satırda her hücreye bir kelime gelecek şekilde normal cümlemi yaziyorum. Bu cümlemin alt satırına, cümlenin kelimeleri random olarak değiştirilsin istiyorum.Böylece öğrenci sınavda kelimeleri doğru sıraya yerleştırerek anlamlı bir cümle oluştursın istiyorum.
örn:
"My brother likes drinking milk and orange juice" cümlesi random olarak alt satıra
yine her hücreye bir kelime gelecek şekide karışık yazılsın.
"milk- my -juice -brother- and- likes- orange- drinking"
Fakat ek dosyamda 10 adet cümle var ve programı çalıştırınca 10 cümle birden değişsin istiyorum.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Eline aklınıza sağlık güzel olmuş..
Sayfa 2 ye aşağıdaki kodu ekledim ki oluşan random cümle tek uzun bir hücrede (m1) toplansın,
daha sonra aşağı doğrıu koplayarak tüm cümleleri tek hücrede ve bir birine yakın olsun istedim.. Fakat
M1 ve sonraki tüm hücrelerde kodlar var..Böyle bir eklemeyi sayfa 3 te yapabilir miyiz ?
=BİRLEŞTİR(A1;" ";B1;" ";C1;" ";D1;" ";E1;" ";F1;" ";G1;" ";H1;" ";I1;" ";J1;" ";)
Teşekkür ettim..

Son düzenleme:
Merhaba;
Excel dosyanıza yeni bir sayfa ilave ederek A1 hücresine;
=BİRLEŞTİR(Sayfa2!A1;" ";Sayfa2!B1;" ";Sayfa2!C1;" ";Sayfa2!D1;" ";Sayfa2!E1;" ";Sayfa2!F1;" ";Sayfa2!G1;" ";Sayfa2!H1;" ";Sayfa2!I1;" ";Sayfa2!J1)
Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltırsanız sanırım istediğiniz sonucu alırsınız.

İyi çalışmalar.

Geri