• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ctrl+f makrosu çalıştığında bulunan değerin renkli görünmesi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Bende ekli dosyadan kendi çalışmalarımda faydalandım fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. Çalışma sayfamda renkli olmazzorunda olan bir sütun var, butonu kullanarak arama yaptığımda kendı rengim tamamen kayboluyor.Bunu nasıl engelleyebiliriz acaba ?

Merhaba,

Dosyadaki renklendirme işlemi koşullu biçimlendirme ile yapılmaktadır. Bu işlem sırasında sayfadaki tüm koşullu biçimlendirmeler silinmektedir. Sizde bu çalışmayı kullanmak istiyorsanız bahsettiğiniz sütundaki biçimlendirmeyi kod içine eklemek yeterli olacaktır. Tabi bunun için dosyanızı foruma eklemeniz gerekiyor.

Korhan Bey birde aşağıda belirttiğim konuda yardım rica edebilirmiyim.
Ekteki dosyada
A sütunundaki bir isim sayfada başka hangi hücrede yazıyorsa C sütununda o hücrenin adı yazsın
B sütunundaki bir isim sayfada başka hangi hücrede yazıyorsa G sütununda o hücrenin adı yazsın istiyorum , teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sizin dosyanızda tek sayfa olduğu için sayfalarda arama döngüsünü iptal ettim.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sizin dosyanızda tek sayfa olduğu için sayfalarda arama döngüsünü iptal ettim.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Sayın Korhan Ayhan sayın s.cavdar'ın ifade ettiği sıkıntıdan bende muzdaribim konu gündeme geldiği için bende sorma ihtiyacı hissettim. ancak benim için gerekli olan kısım sadece '' İŞLEM YAPILMADI. '' ibaresi bulunan hücrelerin renkli olmasıi.

Merhaba,

İnanın ben son mesajınıza bir anlam veremedim. Sorunun çözümlendiğine dair #20 nolu mesajınızda teşekkür ediyorsunuz. Hatta kendiniz diğer üyelerimiz kullansın diye userformun görselleştirilmiş halini ekliyorsunuz. Şimdide bende aynı sıkıntıdan muzdaribim diye mesaj yazıyorsunuz.

Bu şekilde konular anlamsız yere uzayıp gidiyor.

Lütfen sorularınızı ve isteklerinizi net bir şekilde belirtin. Bu isteğim herhalde zor olmayan bir istektir.

Merhaba,

İnanın ben son mesajınıza bir anlam veremedim. Sorunun çözümlendiğine dair #20 nolu mesajınızda teşekkür ediyorsunuz. Hatta kendiniz diğer üyelerimiz kullansın diye userformun görselleştirilmiş halini ekliyorsunuz. Şimdide bende aynı sıkıntıdan muzdaribim diye mesaj yazıyorsunuz.

Bu şekilde konular anlamsız yere uzayıp gidiyor.

Lütfen sorularınızı ve isteklerinizi net bir şekilde belirtin. Bu isteğim herhalde zor olmayan bir istektir.

gayet net bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum.
s.cavdarın sıkıntısı : Merhaba,
Bende ekli dosyadan kendi çalışmalarımda faydalandım fakat şöyle bir sorunla karşılaştım. Çalışma sayfamda renkli olmazzorunda olan bir sütun var, butonu kullanarak arama yaptığımda kendı rengim tamamen kayboluyor.Bunu nasıl engelleyebiliriz acaba ?

benim yazdığım : sayın s.cavdar'ın ifade ettiği sıkıntıdan bende muzdaribim konu gündeme geldiği için bende sorma ihtiyacı hissettim

demişim daha nasıl açık ifade edilir bilmiyorum.

neyse artık. yinede yardımlarınız için teşekkürler...

Siz bana ilk yardım dosyamdan sonra sayfadaki kendi renklerim siliniyor demiştiniz. Bende bu uyarınızı dikkate alarak sonraki örnek dosyalarımda koşullu biçimlendirme kullanmıştım. O aşamadan sonra renklerle ilgili bir sorundan bahsetmediniz. Bende çözüldüğünü düşünüyordum. Bu şekilde düşünmeme sebep olanda 20 nolu mesajınızdaki ifadenizdir.

Siz bana ilk yardım dosyamdan sonra sayfadaki kendi renklerim siliniyor demiştiniz. Bende bu uyarınızı dikkate alarak sonraki örnek dosyalarımda koşullu biçimlendirme kullanmıştım. O aşamadan sonra renklerle ilgili bir sorundan bahsetmediniz. Bende çözüldüğünü düşünüyordum. Bu şekilde düşünmeme sebep olanda 20 nolu mesajınızdaki ifadenizdir.

söylemlerinize katılıyorum ancak, her seferinde şu da olmadı bu da olmadı demek istemedim açıkçası çünkü fazlasıyla zamanınızı almıştım.
dolgu renklerim de son dosyalarınızda yerinde duruyordu fakat koşullu biçimlendirme olan hücrelerin dolguları gitmişti bu da böyle olsun diye söylemiştim kendi kendime.

fakat sonradan arkadaş koşullu biçimlendirme ile ilgili konuyu gündeme getirdiği için o mesajı atmıştım.

Bu durumda belirtmeniz gerekirdi. Benim sizin bütün dosyanızı inceleyecek maalesef vaktim yok.

Bu durumu şöyle çözebiliriz;

Arama alanını daraltabiliriz. Böylece sizin koşullu biçimlendirme uyguladığınız alana dokunmayız.
Ya da diyebilirsinizki koşullu biçimlendirme uyguladığım alandaki verilerde de arama yapacağım. Bu durumda o alanlardaki formüllerinizi kod içine yerleştirmek gerekir.

Geri