• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Countıf

Excel Vers. ve Dili
türkçe
=COUNTIF(N8:N779;"=1") diyerek 1 e eşit olanları saydırdım
bu eşitlikteki 1 eşit olanları yazdırmam lazım formulu bu şekilde kurduğumda 2 ye eşit olanlarda yazıyor nerde yanlışlık yapıyorum

=IF(ROWS(A$3:$A3)<>karşılaştırma!P4;INDEX(karşılaştırma!$A$8:$A$85;SMALL(IF(karşılaştırma!$N$8:$N$85<>"";ROW(karşılaştırma!$N$8:$N$85)-ROW(karşılaştırma!$N$8)+1);ROWS(A$3:$A3)));"")

=IF(ROWS(A$3:$A3)<>karşılaştırma!P4;INDEX(karşılaş tırma!$A$8:$A$85;SMALL(IF(karşılaştırma!$N$8:$N$85 <>"";ROW(karşılaştırma!$N$8:$N$85)-ROW(karşılaştırma!$N$8)+1);ROWS(A$3:$A3)));"")
bu formulde bir hata var işaretlerde bir yanlışlık olabilir
bunu bulamadım

Hata veren dosyası eklerseniz daha net cevap alırsınız.

dosya ekleyemedim
a sutununda kodlar var n sutunundaki hücrelerde 1 ve 2 değerleri var
countıfle 1 değerlerini saydırıp diğer bir sayfada n stunundaki hücrelerden 1 olanların a stunundaki kodlarını yazdırmak istiyorum
ama bu formulu yaptığımda 2 değerine sahip olan hücrelerin a stunundaki kodlarınıda veriyor

Kod:
<>karşılaştırma!P4
olan kısımı
Kod:
=karşılaştırma!P4
olarak değiştirin.

ve CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak giriniz.

dosya ekleyemedim
a sutununda kodlar var n sutunundaki hücrelerde 1 ve 2 değerleri var
countıfle 1 değerlerini saydırıp diğer bir sayfada n stunundaki hücrelerden 1 olanların a stunundaki kodlarını yazdırmak istiyorum
ama bu formulu yaptığımda 2 değerine sahip olan hücrelerin a stunundaki kodlarınıda veriyor

Merhaba,

Formülü dizi formülü olarak giriyormusunuz..

=EĞER(SATIRSAY(aralık)<=Eğersay ile sayılan değer;İNDİS(bakılan aralık;KÜÇÜK(EĞER(aralık=bakılan değer;SATIR(aralık)-SATIR(aralığın ilk hücresi)+1);SATIRSAY(aralık)));"")

şeklinde olmalıdır ve dizi formülü şekline çevirmelisiniz.

hocam yukarıdaki formulu düzenlermisiniz
kafayı yiyecem şimdi
olmuyor olmuyor

tşk
kolay gelsin

Geri