• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

CommandButton'lara kısayol atama?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba arkadaşlar.
Forumda ya da nette arama yaptım ama yeterli bilgiye ulaşamadım.
Userformum üzerinde bir ComboBox'a kısayol atamak istiyorum. Yolu yorsamı nasıldır. Propertiste var mı? Yoksa, kodlarla mı olacak?

Merhaba Emine Hanım,

Yapmak istediğiniz nedir ? Kısayol tuşu atayınca ne olacak, sonraki işlem nedir ?

İlgili ComboBox'ın keydown olayına şu kodları yazabilirsiniz;
Kod:
Private Sub ComboBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
    If KeyCode = 27 Then
        MsgBox "Beni mi çağırdınız ?"
    End If
End Sub
İlgili ComboBox'ta ESC tuşuna basın...

Merhaba Murat Bey.
Sürekli kullandığım formu boşalt düğmem var. gerek listboxta arama yaptığımda gerekse bazı işlevleri kullandığımda bu tuşa tıkladığımda formum yeni açılmış gibi oluyor. Bu sebeple bu tuşa bir kısayol atayarak kodlar arasında boğulup çözüm aramak yerine kısayoldan çözüm bulmaya çalışıyorum. Bir örnek vermem gerekirse iki tarih arasını filtre ettiğimde listbox'ı tekrar eski haline getirmek için çare aramak yerine bu kısayolu kullanmak istiyorum.

Bu kodda neresi ESC tuşunu ifade ediyor? F5 yapabilir miyiz? genelde yenile tuşu F5 tir?!

Düzeltiyorum... Bu arada kodları hemen ilgili CommandButon olacaktı...
kENDİMDEN NEFRET EDİYORUM... :(

Butona basmakla F5'e basmak arasında ne fark var ? :dusun: :dusun:
Nasıl bir kısayol bu ? :dusun: Ben anlamadım.. :)

■ Neresinin ifade ettiğini size bırakıyorum. ;-)

■ Konu başlığını görünce "ComboBox değil miydi bu" dedim. :D

■ Olur böyle şeyler... :D
Bazen MsgBox "Hata" yazacağıma, MesajBox "Hata" yazıyorum. Sonra da ben nerede hata yaptım diye düşünüyorum... :hiho::hiho::hiho:
Bazende kod yazarken telefon çalıyor, alo yazıyorum karşıdan bir cevap gelmiyor... :hiho::hiho::hiho:

Butona basmakla F5'e basmak arasında ne fark var ? :dusun: :dusun:
Nasıl bir kısayol bu ? :dusun: Ben anlamadım.. :)

■ Neresinin ifade ettiğini size bırakıyorum. ;-)

■ Konu başlığını görünce "ComboBox değil miydi bu" dedim. :D

■ Olur böyle şeyler... :D
Bazen MsgBox "Hata" yazacağıma, MesajBox "Hata" yazıyorum. Sonra da ben nerede hata yaptım diye düşünüyorum... :hiho::hiho::hiho:
Bazende kod yazarken telefon çalıyor, alo yazıyorum karşıdan bir cevap gelmiyor... :hiho::hiho::hiho:

Nasıl bir kısayol bu? Ben de bilmiyorum. Uzun bir yol olsa gerek. :biggrin:
Konu başlığını hata ettiğimi anladığımda değiştirdim. İş işten geçmiş, sizden Combobox için cevap gelmişti bile.
Neyse artık sorun değil. Olsa da olur olmasa da. :)
Allah'tan alo deyip ütüyü kulağıma yapıştırmıyorum. Zararsız bir dalgınlık olsa gerek...

Geri