• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Comboboxla seçilen alana ait bilgilerin aktarılması

İlk çalışma sayfasında birçok sınıfın öğrenci listeleri bulunuyor. İkinci çalışma sayfasında ise çeşitli bilgilerle beraber bir combobox olmasını ve combobox ile hangi sınıf adını seçersem ilk sayfadan o sınıfın listesini ikinci sayfadaki boş tabloya seçer seçmez girilmesini istiyorum.

Örnek dosyayı ekliyorum.Örnek dosyanın ikinci çalışma sayfasında bulunan (sayfa2) C6 hücresine bir Combobax eklemek ev bununla listeyi getirmek istiyorum.
En basit haliyle bunu nasıl gerçekleştirebilirim?(2010 kullanıyorum)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Ofis 2003 uygulaması Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Teşekkürler ederim. İstediğim işlemi tam olarak sağlıyor. Kısaca ne tür işlemler uyguladığınızı başlıklar halinde verebilir misiniz?

Son düzenleme:
Teşekkürler ederim. İstediğim işlemi tam olarak sağlıyor. Kısaca ne tür işlemler uyguladığınızı başlıklar halinde verebilir misiniz?

Kısaca açıklamak gerekirse;
Sınıf_listeleri sayfası;
E5 Formülü= B6 hücresi kontrol edilerek hücredeki değer "sıra" ise B5 hğücre değeri (yani sınıf adı) E5 hücresine yazdırıldı.
F5 Formülü= E5 hücresi kontrol edilerek değer var ise rasyonal sayı üretildi.
G5 hücresi= B5 hücresi kontrol edilerek hücre sayı ise (yani sıra no değeri varsa) E - F aralığındaki F sütunu satıra kadar olan maksimum değerin karşılığı olan E sütun değeri ilgili hücreye yazdırıldı. Böylece öğrencilerin hangi sınıfa ait olduğu tespit edildi.
H5 hücresi= G5 hücresinde değer var ise G5 hücre değerinin ilgili satırda kaçıncı değer olduğu saydırılarak G5 değeri+"-"+kaçıncı değer olduğu şeklinde veri oluşturuldu.
I5 hücresi= E ve F sütun değerleri kullanılarak sınıf/şube isimleri yazdırıldı.
I1 hücresi= açılır listede kullanılmak için I5 hücresinden itibaren var olan verilerin olduğu satıra kadar olan alan adrese dönüştürüldü. Aynı zamanda I1 hücresine "sınıf_listeleri" adı verildi.

Sayfa2 sayfası;
C6 hücresi= veri doğrulama ile açılır liste oluşturuldu. (veri>doğrulama sekmesinde açılan pencerede ayarlar sekmesinde kaynak kısmındaki formülü inceleyin)
C7 hücresi= C6 hücresindeki veri kullanılarak sınıf_listesi sayfasından öğretmen adı alındı. Olmayan yada hatalı işlem sonucu oluşacak hata mesajı boş değere atandı.
B10,C10,D10 hücreleri= C6 +"-"+satır()-9 ile oluşan veri sınıf_listeleri sayfasında H sütununda aratılarak bulunan verinin aynı sütun sırasına eşit karşılığı tabloya çekildi.
Tabloda Biçim>Koşullu Biçimlendirme ile B10 hücre değeri boş değil ise B10,C10,D10 hücrelerine kenar çizgisi oluşturuldu.

İyi çalışmalar.

Merhaba;
Verdiğiniz dosyadaki formülleri ve yöntemleri ekte sunduğum çalışmaya uyarlamaya çalıştım.Yukarıda açıkladığınız formülleri de tek tek inceledim. İlk sayfada yani listelerin olduğu sayfada bir sorun yok fakat listelerin aktarılacağı sayfada "Veri Doğrulama" işlemini ve kaynak kısmındaki =DOLAYLI(sınıf_listeleri) kısmını kendi uygulamamda gerçekleştiremedim.Uygulamak istediğim dosyayı ekte gönderiyorum.Aldığım hata her seferinde "Belirttiğiniz adlandırılmış aralık bulnamadı" şeklinde. tekrar yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler şimdiden.

Ekli dosyalar

I1 hücresi= açılır listede kullanılmak için I5 hücresinden itibaren var olan verilerin olduğu satıra kadar olan alan adrese dönüştürüldü. Aynı zamanda I1 hücresine "sınıf_listeleri" adı verildi.

Yukardaki açıklamamda belirttiğim hücre adlandırma işlemi yapılmamış. Ayrıca hücrenin başvuracağı sütun adı yanlıştı.

Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri