• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu sayfalara formül atama sürükleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ertuer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Değerli arkadaşlar,
Günlük işlemleri gireceğim bir çalışma kitabıve bu veri girişlerinin her müşteriye göre listelendiği
müşteri cari çalışma kitabı olarak tasarladığım hesap tablosunda formül atamalarında büyük güçlük çekerek tek tek formül girmekteyim,kopyala yapıştır ve sürükleme yoluyla da bir sonuç alamadım.İlgi ve yardımlarınızı bekler teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Bence çok zor bir yöntem seçmişsiniz, günlük veri girişinizi düzenli bir data sayfasında giriş yaparak takip etseniz, buradaki bilgilerden istediğiniz tabloyu, c/h, stok kartı vs. bilgileri elde edibilirsiniz. Yani ben bu şekilde düşünürdüm şahsen. Benimkisi bir fikir saadece.

Sayın Ertuer;

Kişisel fikrim, gerçekten çok zor ve çok karmaşık bir yöntem izlemişsiniz. hem sizin emeğinize yazık hemde hata yapma olasalığınız var.

Tam olarak ne istediğinizi söylerseniz bir dosya hazırlayalım, MC (mişteri cari), GH ( genel hesap ) galiba.

İstediğiniz şey bütün müşteri hareketlerinin, tek bir sayfada özetlenmesi mi?

Değerli arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.
Sayın Tahsinanarat,
Eleştirileriniz haklı ,ben sınırlı bilgilerimle ancak o şekilde yapabileceğimi düşündüm ama dediğiniz gibi yapılması çok uzun zor ve yanlış riski çok yüksek
Sayın frksdf,
Yardımcı olabileceğizi söylediğiz için ben yapmak istediğim şeyi ekte gönderiyorum.
Siz hangi tarzda yardımcı olacaksanız şimdiden teşekkürler ve emeğinize sağlık

Ekli dosyalar

Tekrar Selam;

Dosyanızı ekte gönderiyorum.

Bu arada imzanızda ezcel 2003, fakat profilinizde ezcel 2010 yazıyor. Dosya 2007 ve üzeri için ayarladım. Excel 2003 kullanıyorsanız, ona göre ayarlayayım dosyayı.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Bu arada birşey eklemek istiyorum,

ben VBA uzmanı biri değilim. Eğer dosyada bir eksiklik veya sonradan aklınıza gelen bir şey olursa lütfen söyleyin, ekleyeyim.

sayın Milady Meriç emeğinize ve elinize sağlık..

Sayın Milady,
Veri giriş bölümündeki modül 2 veya 3 katı büyük olursa daha rahat işlem girilir
müşteri kodu ile müşteri adından birini seçince yada yazınca kodun isabet ettiği müşteri gelmeli
yoksa yanlış yapma riski var.
Eğer bu olmuyorsa kod hanesini kaldıralım müşteri adı bölümüne tıkladığımız da var olan isimler
den yazacağımız baş harfe göre olanlar gelsin içinden seçelim
Bence o zaman daha sağlıklı kullanılabilir olacak. Tekrar teşekkürler

Son düzenleme:
Sayın Milady,
Veri giriş bölümündeki modül 2 veya 3 katı büyük olursa daha tahat işlem girilir
müşteri kodu ile müşteri adından birini seçince yada yazınca kodun isabet rttiği müşteri gelmeli
yoksa yanlış yapma riski var.
Eğer bu olmuyorsa kod hanesini kaldıralım müşteri adı bölümüne tıkladığımız da var olan isimler
den yazacağımız baş harfe göre olanlar gelsin içinden seçelim
Bence o zaman daha sağlıklı kullanılabilir olacak. Tekrar teşekkürler
Keşke baştan userform yapsaymışız.

Öncelikle, bir harfe bastığınız zaman, o harf ile başlayan sonuçları süzüp getiren bir kontrol bilmiyorum. ( varsada haberim yok)

Yanlış anlamadıysam, siparişlerin girişini yaptığınız sayfadaki modulün daha büyük ve, müşteri adı ve kodlarının açılır listeden seçilmesini mi istiyorsunuz?

Merhaba selamlar sayın Milady
Ben herhangi bir harf yazınca varolanlar içerisinden o harfle başlayanların geldiği excel dosyaları gördüm ancak hangi özellikle bunu yaptırıyorduk hatırlamıyorum.4 yıl excel kullanımına ara verdiğimden hatırlamıyorum.Yukarda yazdığınız doğrudur yani daha geniş boyutlu olması daha iyi olur
Selamlar teşekkürler

Veri giriş ekranını biraz büyüttüm ve müşteri giriş kodlarını veri doğrulama ile liste haline getirdim.

Az önce bahsettiğiniz ,herhangi bir harf yazınca varolanlar içerisinden o harfle başlayanların gelmesi konusunda bir bilgim yok.

Ekli dosyalar

Sayın Milady söylediğiniz gibidir anlatmak istediğim

Evet veri giriş sayfasındaki modülün satır sütun genişlikleri daha büyük ve seçkin olursa
daha kullanışlı olacak,
Bir de aynı sütundaki satıra daha önce girilen verilerden yeni hücreye yazılan baş harfe göre olanların geldiği bir kontrol var ama ben şuan hatırlamıyorum.
Selamlar

Teşekkürler Sayın Milady

evet daha kullanışlı olmuş emeğinize sağlık teşekkürler

evet daha kullanışlı olmuş emeğinize sağlık teşekkürler

Rica ederim,

Bir de aynı sütundaki satıra daha önce girilen verilerden yeni hücreye yazılan baş harfe göre olanların geldiği bir kontrol var ama ben şuan hatırlamıyorum.
Selamlar

Maalesef bu konu hakkında bir bilgim yok..

Sağol çok teşekkür ederim destek ve yardımlarınız için

Geri