• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu kullancı işlemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba Arkadaşlar,

ofisimizde yapmak istediğimiz bir iş takip çizelgesi ile ilgili olarak yardımlarınıza ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek arkadaşla şimdiden çok teşekkür ediyorum.

sorunuma gelince;

ekli tablodada görüleceği üzere, ofisimize bağlı 60 adet şube ve bu şubelerden gelen işlemleri sonuçlandıran 2 hazırlayıcı çalışan 5 onaylayıcı çalışan mevcut.

biz hangi şubeden hangi işin geldiğini, nezaman sonuçlandığını ve kimlerin sonuçlandırdığını takip edip, ay sonlarında bununla ilgili raporlama yapmak istiyoruz.

1. sorum

Söz konusu tablo ortak kullandığımız bir paylaştırılmış klasörde yer alıyor ve aynı anda bir çok kullanıcı kullanmak zorunda kalıyor. dolayısı ile aynı anda 2 kişi açmaya çalıştığında 2.kullanıcı saltokunur olarak açıyor. bununla ilgili olarak ilk aklıma gelen dosyanın paylaşıma açılması oldu ama tam olarak kullanamadım. bir diğer aklıma gelen konu ise her kullanıcının bilgisayarında bu dosyanın bir kopyasının olması ortak klasörde ise içine yazılacak formüller veya makra sayesinde bu dosyalardan verileri çekerek konsolide edecek bir ana dosya olması. (hangisinin daha pratik ve kullanışlı olacağı konusunda fikrim olmadığı gibi nasıl yapılacağı konusunda değerli yardımlarınıza ihtiyacım var.)

2. sorum

çok seçenekli bir süzme işlemi yapmak. örneğin 2.bir sekmede 'duygu' hazırlayıcısı 01.08.2011 tarihinde kaçtane teklif hazırlamış veya 'ahmet' onaylayıcısı 05.08.2011 tarihinde kaç tane teklif onaylamış olduğunu görmek.

umarım sorunlarımı net olarak ifade edebilmişimdir. Görüşmek üzere,

Ekli dosyalar

yardımlarınızı bekliyorum,,,,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri