• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çok uzun liste

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - ingilizce
arkadaşlar merhaba,
benim elimde excelin boyutlarını aşan bir liste vardı.bende çözüm bulamayınca onu 4 sayfaya dağıttım.
şimdi şöyleki;
benim listemde iller ve ilçelerine ait bazı numaralar var.ama benim ilçeleri tek bir ilde toplamam gerekiyor.mesela kartal-istanbul yazıyosa bunu istanbula çevirmem gerekiyor.ama o kadar çok ilçe ve il varki 2 gündür ctrl + f ile değiştirmeye çalışıyorum ama çok vakit kaybettim.bunun için ne yapmam gerekiyor.
dosyalarımı ekliyorum.ben anlatma özürlüyümdür biraz:) dosyaları görürseniz daha net anlarsınız derdimi.

A sütunu ile B sütunu arasına bir sütun ekle,
yeni oluşan B sütunu seç
VERİ menüsüde Metni Sütunlara Dönüştür'ü işaretle,
çıkan İletişim Kutusunda Sınırlandırılmış'ı seç,
ileri tıklayınca çıkan iletişim kutusunda Diğer'in yanındaki kutuya (senin dosyanda il ve ilçeler '/' işareti ile ayrılmış) / yaz son'a tıkla

Sn.monopol

Veri Sutununda Text to Columns (Metni Sütunlara Dönüştür) Seçeneğinden Ayırac olarak "/" seçiniz.

Bu işlemi yapmadan evvel yanına her turlu ihtimale karsı 2-3 kolon açınız ayıracınız / oldugundan dolayı(Bu Dosya için) İller Diğer kolona tasınacaktır.

Ama bazı verileriniz ise (Tab) ile ayrıldıgı için aynı işlevi (Tab) Sadece Tabla ayrılanlar için deneyiniz.

Dosyayı Ekliyorum.

süper ya

arkadaşlar,
çok farklı bi site bu ya.çok sağolun.
:)

Geri