• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

checkbox pasif

İsteğinizi tam olarak anlayamadım. Daha net açıklar mısınız?

İsteğinizi tam olarak anlayamadım. Daha net açıklar mısınız?

Userform daki checbox ı işaretlediğimde ilgili verileri yazıyor. İşareti kaldırmak istediğimde aynı verileri tekrar yazıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim.
Bir de checkbox seçildikten sonra pasif olabilir mi. ikisini farklı örneklerle verebilir misiniz

Aynı işlemi bir daha yapmaması için

if CheckBox1 = True then
yapılacak işlem
End if

Şeklinde düzenleme yapılabilir diye düşünüyorum.

Aynı işlemi bir daha yapmaması için

if CheckBox1 = True then
yapılacak işlem
End if

Şeklinde düzenleme yapılabilir diye düşünüyorum.

Bahsettiğiniz şekilde oluyor. Ancak Checkbox seçildiğinde ilgili işlemi yapıyor. (örneğin hücrelere bilgileri yapıştırıyor. Fakat Checkbox işaretini kaldırıp tekrar işaretlediğimde aynı işlemi tekrar yapıyor

Kod:
Private Sub CheckBox2_Click()
   ActiveSheet.Range("E" & ActiveSheet.Rows.Count) _
   .End(xlUp).Offset(1, 0).Select
    Cells(ActiveCell.Row, "D").Activate
    Sheets("veri").Select
    Range("AD23:AR26").Select
    Selection.Copy
    Sheets("pi").Select
    ActiveSheet.Paste
    ActiveCell.Offset(1, 5).Select
End Sub

Ben işaret kaldırıldığında da yapmaması için o şekilde düzenleme yapılmasını önerdim. Kilitlenip bir daha yapmaması işlemini bilmiyorum maalesef. Belki sayfaya koruma eklenip yapılabilir. kodlara sayfanın kilitlenmesi satırı eklenir.

Ben işaret kaldırıldığında da yapmaması için o şekilde düzenleme yapılmasını önerdim. Kilitlenip bir daha yapmaması işlemini bilmiyorum maalesef. Belki sayfaya koruma eklenip yapılabilir. kodlara sayfanın kilitlenmesi satırı eklenir.

Buldum kodu

Kod:
Private Sub CheckBox2_Change()
Select Case CheckBox2.Value
    Case True: CheckBox2.Enabled = False
    'Case False: CheckBox3.Enabled = False
End Select
End Sub

Kendi kendinize çözümü bulmanız sevindirici bir durum.

Ek olarak mesaj penceresine eklediğiniz kodları düz yazı olarak değilde mesaj penceresindeki üst menüde göreceğiniz # (diyez) işaretine tıklayarak oluşan kod yazma bloğu arasına eklerseniz daha düzgün görünecektir.

Örnek olarak ben üstteki mesajlarınızı bu şekilde revize ettim. Görsel olarak kontrol edebilirsiniz.

Geri