• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çarpma formul değer hatası

merhabalar excel metraj dosyamda hücremde basit olarak c1*8 formulü var c1 deki değer 1,36. C1 hücresindeki 1,36 ile 8 çarpılınca doğal olarak 10,88 vermesi gerekiyor oysa bu hücrede sonuç olarak 10,85 i veriyor.Başka excel dosyalarında kontrol ettim 10,88 veriyor.Bu hücrelerden biçim boyacı ile bu sağlam hücrelerden aldım ve yanlış olan hücreye biçim kopyaladım olmadı, hücre özelliklerine girdim sayı seçiliydi.Bir türlü bu hatayı düzeltemedim.Önemli de bir konu metraj alacağım.ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.Bu hücredeki çarmpa yanlışını nasıl düzeltebilirim.Cevaplara şimdiden çok teşekkür ederim.

Araçlar > Seçenekler > Duyarlılık Görüntülendiği Gibi'yi True veya False yaparak deneyiniz.

merhabalar öncelikle vermiş olduğunuz cevaba sonsuz teşekkürler sayenizde sorunum çözüldü ama diğer excel sayfalarımda bu dediğiniz seçili değil her excel dosyamda bu dediğinizi yapmak durumum varmı teşekkürler

Bu tür sorunlar yaşarsanız, her yeni kitap için bu işlemi yapmanız gerekir.

Bence tekli işlemlerde yani iki sayının çarpılması,iki sayının toplanması,veya bölünmesi gibi hallerde bu sorunların olmaması gerekir diyorum.Ancak çok sayıda verilerin toplanması sırasında bu hata söz konusu olabilir. Aslında hata birden çok veri (bu verilerin formül sonucu oluşmuş olması halinde)toplandığında ondalıktan kaynaklanan artıkların toplanması sonucu oluşuyor.
Sayın Güven'in örneğini denedim,Duyarlılık görüntülendiği gibi butonu dolu da olsa boşta olsa 10,88 sonucunu veriyor. Belki başka bir biçim hatasıda da olabilir.Selamlar.

yuvarla komutu ile sorunum çözüldü. Hücreyi biçimlendirden ondalık kısmı değiştirmekle birşey değişmiyor. Yuvarla komutu ile tüm değerleri yuvarlamak lazım

Geri