• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çarpım yardımı

Excel Vers. ve Dili
2003 turkçe
Değerli hocalarım
hangi fonksiyon işimi görür tam olarak bilmiyorum
ekli dosyama yardım edermisiniz ?

Allah razı olsun

Ekli dosyalar

Merhaba;
Bir fonksiyon değilde birden fazla işlevle halledilebilir.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim hocam çeşitli örnekler ilede desteklemişsiniz.

işimi fazlası ile halledecek bilgiler mevcut allah razı olsun

Merhaba;
Üstteki mesaj ekinde sonradan farkettiğim bir hatalı toplama var.
Haftalık takip sayfasında I sütunundaki Formüllerin dizi formülü olması gerekiyor. (üstteki ek hatalı toplam veriyor.)
Düzeltilmiş eki tekrar ekliyorum. Bu tabloyu deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

hocam örnekte yine bankasya ödemeleri 10 olmasına rağmen 2.haftada ayın 9 unu almış ayın 10 nuna atmış 9 u pazar gününe geliyor diye

bu ilerleyen günlerdeki pazarlar günlerinide olumsuz etkilemez mi
2 .side acaba neye göre referans aldı formüller ki 9 u ödeme olmamasına ragmen ayın 10 ununa devretti.

Merhaba;
4 nolu mesaj eki üzerinden yorumlarsak;
HAFTALIK TAKİP sayfasında;
A sütununda süregelen tarihleriniz var.
B sütun değerleri bu tarihlerin günlerini , C sütun değerleri ise ilgili tarihlerin haftalarını ifade ediyor.
Bu sayfa için yapılan işlem:
D sütununda ilgili haftanın her satıra yazılması sağlandı. ( bu I sütunundaki toplamda kullanıldı)
E sütununda mevcut tarihlerin pazar olmayanları yazdırıldı.
F sütununda mevcut tarih pazartesi ise pazar tarihi (yani bir önceki gün) yazdırıldı.
G sütununda ise E sütun tarihinin gün sayısal değeri ödenecekler sayfası K sütununda aratılıp eğer varsa J sütun değeri tabloya getirirldi. yoksa;
Bu sefer F sütunundaki tarihin gün sayısal değeri K sütununda aratılıp J sütun değerinin tabloya aktarılması sağlandı. Yoksa boş değer atandı.
Mantık olarak bir tarihin gün değerinin (örn:7 olsun) 1. haftada cuma, 6. haftada pazartesi olması çok önemli değil. G sütunundaki formül 7 sayısını E sütununda bulursa gidip ödenecekler sayfası K sütununda arayacak. Bulursa getirecek bulamazsa pas geçecek.
Diyelimki bu gün 7 sayısı 6. haftada pazar olsaydı. O zaman E sütunu ilgili hücre boş kalacak ama F sütunu bir sonraki gün için bu tarih ile dolacaktı. Ve formül bunu tabloya (varsa) getirecekti.

Ayrıca örnek tablonuzda "(EĞER PAZAR GÜNÜNE GELİYORSA TAKİP EDEN İLK İŞ GÜNÜNE YAZILMASI" notu ile tüm pazarların koşulsuz pazartesine aktarılması koşulu vardı. Bu nedenle tabloya mevcut formatta ne kadar tarih eklerseniz ekleyin pazar günlerini boş bırakacak ve pazartesi günün yanına pazar tarihini atacaktır.

Doğrusunu isterseniz verdiğiniz veriler dışında ilave veri girerek tabloyu test etmedim. Siz bu testi yapar, varsa hatalı verileri belirlerseniz tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

Geri