• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma zamanı hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar,

Kartlı geçiş sistemi olan firmamızda gün içinde olan tüm hareketleri exel formatında çekebiliyorum. Fakat yapmak istediğim gün içinde ilk girişimi ve son girişimi görmek bunları toplayıp aylık çalışma saatini hesaplamak.. EKte bir tane örnek var bunu nasıl yapabilirim aylık rapor olarak ta sunmam gerekiyor şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Aşağıdaki formülü 1. kişinin giriş satırındaki boş bir hücreye yapıştırırsanız kişinin günlü çalıştığı saat ve dakikayı bir cümle halinde oluşturur. İsterseni formülleri birbirinden ayırarak toplam saat ve dakikayı ayrı ayrı gösterebilirsiniz:

Kod:
=TAMSAYI((C11-C10)*24)&" saat "&TAMSAYI(((C11-C10)*24-TAMSAYI((C11-C10)*24))*60)&" dakika"

Teşekkürler YUSUF44

1.Bunu Aylık raporlamada kulanacağım için aylık olarak nasıl yapacağım. Hazır bir şablon oluşturmaya çalışıyorum.
2. Birde makro olarak nasıl yapılabilir.

Aylık olayını öncelikle sizin biraz açıklamanız gerekli. Yani nasıl bir şey yapmak istiyorsunuz, son hali nasıl olacak? ona göre formülasyon yapılabilir ancak.

Makro olayı beni aşıyor maalesef.

Mesela sheet 1 de örnekde gösterdiğim kısım olacak yani benim düzenleme yapacağım kısım sheet 2 de ise benim raporlama tablom olacak.. benim sunacağım raporda yapmak istediğim günlük çalışma süreleri ve altta toplam aylık çalışma süresini belirtmektir.
Bunu yapmamın sebebi raporlama ya fazla zaman ayıramamdır. ben örnektede gördüğünüz gibi aylık tüm hareketleri çekiyorum bunları ayrıştıracak bir formül var ise oda işime yarayabilir. Çektiğim dataları c/p yaptığımda sheet 2 ye otomatik atmasıdır..

O belirttiğiniz işlem makro ile daha uygun olur. bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır umuyorum.

Teşekkürler Yusuf44 ..
bilen arkadaşlar inşallah yardımcı olurlar şimdiden teşekkürler...

Arkadaşlar yardım edecek olan yokmu çok sıkıştım zor durumdayım malesef :(

Arkadaşlar yardım edecek olan yokmu çok sıkıştım zor durumdayım malesef :(

Kullandığınız sistem sistem altında çalışan insanlar kartlarını düzenli kullanmamaktadır,yapılan her işlemin yanlış çıkma olasılığı .%100 dür.
Çünkü bazı gün gelmiş adam ama çıkmamıs.
bazı gün gelmiş,11 de gitmiş 12 de geri gelmiş falan abuk subuk birşeyler ortaya çıkıyor.

Lakin sen de ki bize arkadaşlar giriş çıkış saat düzeni sabah 8 akşam 17 dir.bunlar dışında gerçekleşen olayları dikkate almayın .
yada
öğlen arasınıda 1 saat olarak değerlendirin.bizde hesabımızı ona göre derleyip doğru neticeye ulaşalım.
bu şekilde vermiş olduğun değerle işlem yapılmaya çalıştığımızda ayın 26 sında kart 8 de basılmış sonraki, basılma tarihi 28 inin akşam 8 i bu adam şirkette yatıcak değilya belliki kartı basmayı unutmuş. peki ya sen nerden hatırlıyacaksın adamın o günlerde gelip gelmediğini bi kanıtın varmı ki doğru sonuç için işlem yapıcan :s

Dediğim gibi gerekli bilgileri söle en fazla 1 saat içersinde geri dönüş olsun,İstenilen net olduktan sonra bizlere gerek bile kalmaz üstadlar 10-20 dk içersinde geri dönüş yaparlar zaten.

Merhaba 7kaan,

Benim için önemli olan bir kişinin günlük çalışma saati ve aylık çalışma saati... yani bir kişi günde ve ayda ne kadar çalışmış dakikası dakikasına onu görmek istiyoruz....

Buna bağlı olarak kartı ilk okuttuğu ve son okuttuğu elimdeki mevcut raporda vardır.. benim burada verdiğim raporu çekmeden önce demo olarak çalışan sistemin raporudur yani bir hükmü yoktur kartlar zaten benim tarafımdan deneme olarak okutulmuştur.. Şimdi düzgün olarak okutulmaktadır.. Bu sistem iş yerinde çalışma saatlerine göre prim/ikramiye dağıtılması amacıyla yapılmıştır.. Çalışanların bundan haberide yoktur zaten...

Yapmaya çalıştığım raporu ekte gönderdim bu şekilde veya önerileriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim tekrardan teşekkürler iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

7kaan'a ek olarak, diyelim ki ben personelinizim ve sabah işyerine girdim. sonra dışarda bir iş oldu, mecburen iş gereği kartı okutup çıktım ve dışarda o işi yaptım. o sırada işyerinde bulunmadığım için raporda görünmeyecektir. Böyle durumları da hesaba katmalısınız.

7kaan'a ek olarak, diyelim ki ben personelinizim ve sabah işyerine girdim. sonra dışarda bir iş oldu, mecburen iş gereği kartı okutup çıktım ve dışarda o işi yaptım. o sırada işyerinde bulunmadığım için raporda görünmeyecektir. Böyle durumları da hesaba katmalısınız.

O durumu tabiki hesaba katıyoruz o konuda sıkıntı yok.. programa zaten manuelde veri girebiliyoruz yani işinin ne zaman bittiğini bana bildirmesi yetiyor ...

Geri