• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

calısma sayfaları arasında baglantı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yvzts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkce excel 2007
ben calısma sayfalarından birine 120 kısılık özel bır liste yazdım(ali ayse fatma.....gibi) dıger calısma sayfalarına da yıne boyle ısım lıstesı yazacagım.ancak yenı yazacagım sayfadakı ısımler ılk sayfada yazdıgım ısımlerden farklı olmalı.yanı bırıncı lıstedekı ısımlerden herhangı bırını kesınlıkle yazmamalıyım.fakat hangısını yazdım dıye aklımda tutmak ıstemıyorum. nasıl bır formul kullanmam gerekır kı ılk sayfada yazdıgım ısımlerden herhangı bırını ıkıncı sayfada yazacak olursam benı uyarsın:(yazı rengı farklı olabılır vb bı uyarı alayım) COK ACIL YARDIM BEKLIYORUM ÜSTADLAR.

Veri doğrulama ile sorununuzu çözebilirsiniz.

Ancak veri doğrulama ( data validation ) başka sayfalardaki referansları kabul etmez, o yüzden isim listesinin bulunduğu sütuna bir isim vermeniz gerek.
isim listenizin bulunduğu sütuna örnek olarak "isimler" olarak adlandırdıktan sonra,

Daha sonra veri doğrulama ayarlarına yazın. ( Boşlukları yok say kutucuğunu işaretlemeyin. İşaret varsa kaldırın )

Kod:
=EĞERSAY(isimler,A1)=0

Ekteki dosyayı inceleyin.

KOLAY GELSİN.

Ekli dosyalar

ilk defa forumda bı konu hakkında yardım ıstedım ve cvp buldum.ancak pek ıyı bır excel kullanıcısı olmadıgımdan anlattıgınızı uygulayamadım.sızın belırttıgınız formulu yazıyorum ama hep hata oldugunu soluyo. aslında anlatırken baya ındırgemıssınız benım sevıyeme ancak yıne basaramadım:( dosya ekledım orada ısımler lıstesınde yazılanların hıcbırını dıger calısma sayfasına yazmamam gerekıyo.yanı engellemem gerek.yada yazdıgım takdırde baska bı renk olsun.bu arada sızın yaptıgınız tam bana gore yanı ıstegımı karsıladı ancak ben yapamadım

Ekli dosyalar

Abı supersın tam ıstedıgım gıbı ancak ben nasıl yapıcam
onu anlatmamıssın

ilk defa forumda bı konu hakkında yardım ıstedım ve cvp buldum.ancak pek ıyı bır excel kullanıcısı olmadıgımdan anlattıgınızı uygulayamadım.sızın belırttıgınız formulu yazıyorum ama hep hata oldugunu soluyo. aslında anlatırken baya ındırgemıssınız benım sevıyeme ancak yıne basaramadım:( dosya ekledım orada ısımler lıstesınde yazılanların hıcbırını dıger calısma sayfasına yazmamam gerekıyo.yanı engellemem gerek.yada yazdıgım takdırde baska bı renk olsun.bu arada sızın yaptıgınız tam bana gore yanı ıstegımı karsıladı ancak ben yapamadım

Merhaba
Önce Ekle - Ad 'dan bir isim tanımlayın ( Arkadaş ) Formül kısmına
Kod:
=DOLAYLI("İSİMLER!$A2:A"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(İSİMLER!$A:$A))
Bu formülü yazın.
A sütununu seçin
Biçim Koşullu Biçimlendirme - Formül kısmına
Kod:
=EĞERSAY(Arkadaşlar;$A1)>0
Bu formülü yazın ve biçim - dolgu'dan rengi seçin.
Birde
Ad tanımlamak için
http://www.excel.web.tr/f157/veri-doorulama-liste-uygulamasy-2-resimli-anlatym-t108731.html
Bu link 1. ve 2. Resim
Eki inceleyin.

Ekli dosyalar

Benım surum 2007 sızın göruntulu anlatmınızda ekle ve sonra tanımla seceneklerını bulamadım.neyse hersey ıcın cok sagolun.seferber oldunuz sorunumu cozmeye.cok tesekkur ederım. Eğitim sart :)

Sayın yvzts;

Ekte aynı isimi girdiğiniz zaman uyarı mesajı veren versiyonunu bulabilirisiniz.

Dikkat: Büyük harf / küçük harf duyarlıdır. Yani eğer isimler sayfasında TARIK TOKAT yazıyor ise ve siz listeye Tarık Tokat olarak giriş yaparsanız bunu hata mesajı vermeden kabul eder.

KOLAY GELSİN

Ekli dosyalar

Benım surum 2007 sızın göruntulu anlatmınızda ekle ve sonra tanımla seceneklerını bulamadım.neyse hersey ıcın cok sagolun.seferber oldunuz sorunumu cozmeye.cok tesekkur ederım. Eğitim sart :)

Dosyanız 2003 olduğu için öyle anlatmıştım.
Üst Sekemelerden Formüller - Ad tanımla'ya bakınız.

Geri