• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çalışma kitabını korumak

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 - Türkçe
Herkese merhabalar
Ben yapmış olduğum excel dosyasının silinmesini engellemek istiyorum.
Her gün yeni veriler girdiğim dosyamın sürekli kopyasını saklamaya çalışıyorum fakat 1 hafta boyunca yoğunluktan dolayı kopyalamayı unutunca ve dosyam da baskası tarafından bilgisayarımdan silinince 1 hafta gerideki dosyamı tekrar gün gün güncellemem gerekiyor.
acaba yardımcı bi program kurmadan sadece bu excel dosyamı silinmeye karşı korumamız mümkünmü yada silindiği taktirde bir kopyasını otomatik olarak başka bir alana farklı kaydet yapması mümkünmüdür.

Değiştirme parolası koyabilirsiniz. Sizin dışında değiştiremez kimse isterseniz bi parola daha koyup okunmasını bile engelleyebilirsiniz. :)

Şu şekilde yapabilirsiniz.
Office 2003 excel için :
Kod:
Araçlar > Seçenekler penceresine girip güvenlik sekmesini tıklayınız..

Açma parolasının karşısına bir şifre yazın : 

yada görebilsinler ama değiştiremesinler istiyorsanız 

hemen  altındaki 

Bu çalışma kitabı için dosya paylaşma ayarları kısmındaki
Değiştirme parolasının karşısına şifre yazıp tamam 'a basınız.

Sorununuz hallolacaktır.

Saygılarımla; Alp

not : Lütfen işlemi yapmadan önce bir kopya alın eğer bir yanlışlık olmuşsa dosyanız zarar görmesin ..

Son düzenleme:
Değiştirme parolası koyabilirsiniz. Sizin dışında değiştiremez kimse isterseniz bi parola daha koyup okunmasını bile engelleyebilirsiniz. :)

Şu şekilde yapabilirsiniz.
Office 2003 excel için :
Kod:
Araçlar > Seçenekler penceresine girip güvenlik sekmesini tıklayınız..

Açma parolasının karşısına bir şifre yazın : 

yada görebilsinler ama değiştiremesinler istiyorsanız 

hemen  altındaki 

Bu çalışma kitabı için dosya paylaşma ayarları kısmındaki
Değiştirme parolasının karşısına şifre yazıp tamam 'a basınız.

Sorununuz hallolacaktır.

Saygılarımla; Alp

not : Lütfen işlemi yapmadan önce bir kopya alın eğer bir yanlışlık olmuşsa dosyanız zarar görmesin ..

Bu işlem dosyamın silinmesini engelleyemiyor.

Selam, Bence dosyanın silinmesini engellemek için Windows'un özelliklerlerinden faydalanmalısınız. Bende olmadı. Ancak şunu deneyebilirsiniz;
(windows XP pro için )
dosyanın üzerinde iken sağa tıklayınız. daha sonra Özelliklere tıklayınız.
en aşağıda gelişmiş sekmesine tıklayınız.
daha sonra en altta "veriyi korumak için şifrele" şeçeneğini şeçip tamam deyip devam ediniz. Ben yapamadım, güvenlik ayarlarını kurcalamam gerekiyor ancak, sizin de denemenizde fayda var.

Hayır bu yol sadece dosya içeriğini korur dosya silinmesini engellemenin tek yolu o dosyayı windows un bir parçası olarak göstermek yada çok iyi bir şekilde saklamaktır.
Flash disk içine falan .. Onuda iyi bir şekilde muhafaza etmelisiniz. Aksi taktirde silinir. Hiç bir kod bir dosyayı koruyamaz.

Ama windows içine ozel diye bir klasör açıp .. bunu sistem klasörü haline getirip gizleyebilirsiniz.

İsterseniz basit bir anlatım yapabilirm ..

Son düzenleme:
Merhaba,
Bu konu forumda daha önce tartışıldı. Dosyanın silinmemesi diye bir sonuca ulaşılamadı; ancak mantıklı bir öneri geldi. Aynı öneriyi burada ben de yapacağım.
Dosyanızı güvenli bir yere kopyalayın; örneğin D sürücüsü gibi. Sonrasında masaüstüne kısayol oluşturup, işlemlerinizi bu kısayol üzerinde gerçekleştirin. Böylece dosyanızı silinmekten korumuş olursunuz. Hatta dosyayı gizleyerek görünmesini de engellerseniz, güvenliği iki katına çıkarmış olursunuz.

Son düzenleme:
Geri