• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

butonla belirli hücrelerin rengini değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
2003-2007 türkçe
iş yerimde bakımdaki ekipmanlarımızın takibi için yapmak istediğim excel tablosunda bir hücreye ''bakımı tamamlanan'' şeklinde bir ifade yazıp bu hücreye buton fonksiyonu atayarak, tıkladığımda o ekipmana ait bilgilerin bulunduğu hücrelerin rengini yeşile çevirecek bir fonksiyona ihtiyacım var. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Forumda koşullu biçimlendirme diye arama yapınız.:cool:

Merhaba
Aramıza hoş geldiniz
Dosya ekler misiniz_?

hocam dosyayı ekliyorum

g sütunundaki ''tamam'' yazan her bir hücrenin buton olmasını ve bastığımda sol tarafındaki tüm hücreleri yeşile çevirmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

hocam dosyayı ekliyorum

g sütunundaki ''tamam'' yazan her bir hücrenin buton olmasını ve bastığımda sol tarafındaki tüm hücreleri yeşile çevirmesini istiyorum.

Merhaba
Sayfanın kod bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("G2:G67")) Is Nothing _
Then Exit Sub
Range("A" & Target.Row & ":F" & Target.Row).Interior. _
Color = vbGreen
End Sub
Kopyalayın ve Tamam yazan hücreye seçerek deneyin.

ihsan bey sizin komutu yazıp çalıştırmayı başaramadım. zira bırakınız makroyu excel de bile oldukça zayıfım. hasan bey sizede teşekkür ederim. sizin gönderdiğiniz örneğede baktım ve butona tekrar bastığımda rengin yine kırmızıya dönmesi gerektiğini fark ettim. ama yardımlarınız makro konusunda biraz araştırma yapmama vesile oldu. biraz daha kendimi zorlayıp sonuç alamazsam yine yardımınıza başvuracağım. şimdilik çok teşekkürler.

Geri