• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"Bul ve Karşısındaki değeri getir" Formül hazırlanması.

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Ekteki tabloda D sütünu "sheet 1" den geliyor.Sheet 2 de Benim yapmam gereken formül ;
c sütunundaki poz numarasını yaki rakamı sağdaki tablodaki T sütunundan bulması ve onun karşısında bulunan Z sütunundaki rakamı da F sütununa getirmesi.

Excel de iyi değilim ve rakamları elle de giremiyorum çünkü sürekli değişiklikler oluyor,yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Heralde konuya acil yardım yazdığım için benden başka bütün sorulara cevap gelmiş.Cevap almak için nasıl bir formatta soru sormam gerekiyordu merak ediyorum?

Merhaba,

Eklediğiniz tablodan birşey anlamak zor.

Eklediğiniz tabloda formüller #baş hatası veriyor bunları düzelterek daha sade bir tablo ile olması gereken sonuçları manuel yazıp tablo üzerinde detaylı açıklamaya özen gösterirseniz soru daha anlaşılır olur ve bu şekilde kısa sürede net yanıtlar alırsınız.

Merhaba,

Haklısınız birkaç resmi kısmı ve rakamı silince iyice karışmıştı dosya ama şimdi yolladığım da düzenledim.Kusura bakmayın...
Özetle sizden ricam fiyat tesbit tutanağında soldaki tabloya poz numarasını girdiğimde bunu sağdaki tabloda arayıp karşılığı olan Z sütununundaki değeri getirmesi.Şimdiden teşekkür ediyorum...

Ekli dosyalar

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(C31;$T$23:$AA$303;7;0));"Bulamadım"
 ;DÜŞEYARA(C31;$T$23:$AA$303;7;0))
.

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(C31;$T$23:$AA$303;7;0));"Bulamadım"
 ;DÜŞEYARA(C31;$T$23:$AA$303;7;0))
.

Ömer Bey cevabınız için çok teşekkür ediyorum ancak sanırım bir yerde hata yapıyorum.Verdiğiniz formülü F sütununa kopyaladığımda bütün satırlarda 145,44 gibi bir rakam buluyor.

F31 hücresine yazıp alt satırlara kopyalayın.

Eğer sonuçlar aynı ise hesaplama türü el ile seçilidir. F9 tuşuna basarsanız hesaplamanın yenilendiğini görürsünüz.

Her zaman El ile değilde otomatik olmasını istiyorsanız, excel seçenekleri bölümünden formül kısmına girip "otomatik" seçeneğini işaretlemeniz gerekir.

.

Sonunda hallettim,çok teşekkür ediyorum değerli yardımınız için Ömer Bey...

Geri