• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bugünün tarihini otomatik atsa?

Excel Vers. ve Dili
xp
Arkadaşlar bi excel sayfası hazırlıyorum, Şu firmaya şu kadar ödendi gibisinden. Ama tarih bölümünü otomatik atmasını istiyorum bugünün tarihini. Bunu nasıl sağlayabilirim ? Bide excel de yeniyim biraz detaylı anlatabilirseniz sevinirim.

sn: fuzbing örnek dosya gönderirseniz daha yardımcı olacaktır.
eger ki sayfada bu gunun tarihini göstermek istiyorsanız .
Kod:
 =BUGÜN()
kodunu kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar bi excel sayfası hazırlıyorum, Şu firmaya şu kadar ödendi gibisinden. Ama tarih bölümünü otomatik atmasını istiyorum bugünün tarihini. Bunu nasıl sağlayabilirim ? Bide excel de yeniyim biraz detaylı anlatabilirseniz sevinirim.

Merhaba,

Bu istediğinizi hazır fonksiyonlarla yapmanız zor, çünkü bu fonksiyonlar dinamiktir. Ancak VBA ile yapılabilir.

Forumda Örnekler var..

Hocam bu =BUGÜN() komutuyla olmaz, çünki diyelimki

Emre A. Tarih Ödenen ücret

Şeklinde olacağı için, ben bugün açtığımda o satıra bugünün tarihini atması gerek, o komutla hepsini =BUGÜN() yapıyor.

Son yazan arkadaş vba komutu demiş ama onlarıda pek anlamıyorum. dosyayı ekleyim ben birde, ekledim onuda ona bakarsanız.

Ekli dosyalar

Güvenlik düzeyinin düşük olrak ayarlamanız lazım.Ayarlı değilse.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A2:A65536]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Target.Offset(0, 2).Value = Date
Target.Offset(0, 2).NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
End Sub

Ekli dosyalar

hocam çok teşekkürler. A sütununa bir değer giriniz kısmını anlamadım ama çalışıyor :) onu sildim bi önemi varmıydı?

Güvenlik düzeyinin düşük olrak ayarlamanız lazım.Ayarlı değilse.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A2:A65536]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Target.Offset(0, 2).Value = Date
Target.Offset(0, 2).NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
End Sub

Çok teşekkürler hocam çalıştı. A sütun kısmını anlamadım sildim ama sorun olmaz sanırım.

dd.mm.yyyy peki bunu formatını şu şekilde nasıl yapabiliriz

günsaatdakikaB ayyıl Örnek 241330B ARA09

Yazdığım örnek gibi yapılması mümkün mü arada B harfi olacak ve ay 3 harfli yılın da son iki harfi olacak

olmadi galiba saati hep 00000 atıyor :( anlamadım Target.Offset(0, 2).Value = date yazıyo ""orası date olduğu için mi acaba ""

olmadi galiba saati hep 00000 atıyor :( anlamadım Target.Offset(0, 2).Value = date yazıyo ""orası date olduğu için mi acaba ""
Date yerin now yazın.:cool:

Geri