• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bugünün tarihi ile verilen tarih arasındaki farka göre satır renklendirme

Excel Vers. ve Dili
excel2000 tr
Sevgili arkadaşlar bu konuyu daha önce sormuştum ama yanıt alamadım. Bilen arkadaşlar lütfen cevap versin. Benim için oldukça önemli. Saygılarımla
Sorunun özeti:
Ekli dosyada görüldüğü gibi evrakların alındığı tarihe göre belli bir ikmal tarihi bulunmaktadır. Bu ikmal tarihi gelmeden evrakın gereği yapılmalıdır. Çok fazla evrak olduğu için takip etmesi zor olmaktadır. Benim istediğim bugünün tarihine göre ikmal tarihine üçgün kalınca ise o satır sarı, ikigün kalınca mavi 1 gün kalınca kırmızı, bugünün tarihi ile ikmal tarihi aynı ise satır kırmızı yanıp sönsün.
Eğer gönderildiği tarih bölümüne bir tarih girilmiş ise (bu durumda evrakın gereği yapoılmış demektir.) satır yeşil renk alsın.

Ekli dosyalar

dosyanız ektedir. (benim bildiğim koşullu biçimlendirme yolu ile sadece aynı hücrelere üç renk yapılabiliyor)

Ekli dosyalar

Alternatif dosyanız.

not: hergün komut düğmesine tıklamanız gerekiyor

Ekli dosyalar

Sevgili Halit3 öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ancak, biraz farklılık var. Size bir örnek ile açıklayayım. Mesela ben bir evrakı 07.06.2011 tarihinde aldım ve kaydını yaptım. Bu evrakı en son gönderme tarihim 17.06.2011 Bugün 15.06.2011 tarihi ben dosyayı açıp komut butonuna bastığımda son tarihe üç gün kaldığından bu hücre sarı renkte olacak, yarın ayın 16 sı olduğunda dosyayı açıp komut butonuna bastığımda 2 gün kaldığından mavi renkte ayın 17 si son gün olduğundan o gün dosyayı açtığımda kırmızı renkte olmalı, eğer gönderildiği tarih bölümüne bir tarih girilmiş ise o bölüm yeşil renkte olmalı böylece dosyayı açıp komut butonuna bastığımda onlarca evrakın son durumunu görmem mümkün olalabilir. saygılarımla

Sevgili Halit3 öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ancak, biraz farklılık var. Size bir örnek ile açıklayayım. Mesela ben bir evrakı 07.06.2011 tarihinde aldım ve kaydını yaptım. Bu evrakı en son gönderme tarihim 17.06.2011 Bugün 15.06.2011 tarihi ben dosyayı açıp komut butonuna bastığımda son tarihe üç gün kaldığından bu hücre sarı renkte olacak, yarın ayın 16 sı olduğunda dosyayı açıp komut butonuna bastığımda 2 gün kaldığından mavi renkte ayın 17 si son gün olduğundan o gün dosyayı açtığımda kırmızı renkte olmalı, eğer gönderildiği tarih bölümüne bir tarih girilmiş ise o bölüm yeşil renkte olmalı böylece dosyayı açıp komut butonuna bastığımda onlarca evrakın son durumunu görmem mümkün olalabilir. saygılarımla

Dosyanızdaki formülleri kaldırdım F sutünuna tarihi girdiğiniz zaman H sutünuna tarihi kendisi otomatik atıyor

G sutünunu sildim 10 gün değerleri otomatik geliyor

böylece dosyanız gereksiz olarak şişmiyecek

Ekli dosyalar

tşk

sevgili halit3 hocam emeğin için çok teşekkür ederim. eline sağlık

Geri