• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boştan farklı hücrenin 2 yanındaki hücre

Excel Vers. ve Dili
2013 İngilizce
Selamlar tablomu anlatıyorum.
Her gün için 5 satır ayırdım.
Sütunun birincisinde bir günün tarihi yazıyor altında 4 hücre boş sonra diğer gün. Yani her güne 5 satır var.
O sütünun hemen yanında da sütunlar var.
Benim istediğim bir sütuna girişler yapılmaya başladığında ilk girişin yapıldığı günü tespit etmek. Ve son giriş yapıldığı günü tespit etmek.

Yani excel verilerin girildiği sütunu arayacak boştan farklı bir hücre bulduğunda o hücrenin bir veya iki solundaki tarihi söyleyecek. Böylece o sütunun başlangıç tarihini elde etmiş olacağım. Bunun için kullanılan fonksiyon hangisi acaba?
Ayrıca bir sütunda bir değerden sonraki tüm değerler boşsa bunu anlamakta mümkün müdür? Yani başlangıç tarihi dışında son verinin girdiği hücrenin iki yanındaki tarihi okutabilir miyim?

Ekte tablom

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bunun için basit bir fonksiyon vardır diye tahmin etmiştim ama okuyan kimse görmemiş demek ki. Umarım bir çözümü vardır.

Merhaba;
Örneğinize göre "D sütun değeri varsa" sorusuna karşılık M sütununda formül uyguladım. diğer sütunlar için bunu çoğaltabilir yada D : L aralığında bir değer varsa diye düzenleyebilirsiniz.
Eki inceleyin size fikir verecektir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Her sütun için tek bir tarih vermeli bana. Mesela her sütunun en tepesine o sütunun ilk hangi tarihte doldurulduğunu yazsın.

Merhaba;
Örneğinize göre "D sütun değeri varsa" sorusuna karşılık M sütununda formül uyguladım. diğer sütunlar için bunu çoğaltabilir yada D : L aralığında bir değer varsa diye düzenleyebilirsiniz.
Eki inceleyin size fikir verecektir.
İyi çalışmalar.

selamlar Uygun. Bu sefer tam istediğim gibi olmuş. Çok teşekkürler. Formülün nasıl çalıştığını düşüneyim biraz. Daha önce hiç kullanmadığım fonksiyonlar var.

Geri