• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boş Hücreyi algılama

Excel Vers. ve Dili
2003 english
Herkese selam. Ben belli bir formatta kod oluşturan basit bir makro oluşturdum. Oluşan kod belli bir hücreye kopyalanıyor. Benim isteğim bir buton ekleyip bu butona basıldığında oluşan kodu liste oluşuracak şekilde bir alttaki boş satıra kopyalaması. Bayağı bir uğraştım ama başaramadım. Deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler

Merhaba,
Oluşturduğunuz örnek dosyayı eklerseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Oluşturduğm dosyayı gönderiyorum. Kod oluşturma mantığında değişiklik yapmadan ikinci sayfaya sıradan kopyalamasını istiyorum

Ekli dosyalar

Sayın muratahir

Modul7'de bulunan Button45 kodlarınızın yerine aşağıdaki kodları uygulayıp inceleyiniz.

Kod:
Sub Button45_Click()
' Button45_Click Macro
' Macro recorded 08.07.2010 by YILDIRIMM
' Range("B13").Select
' Selection.Copy

Dim son As Long
    son = ActiveWorkbook.Worksheets("sheet3").Cells(65536, "B").End(xlUp).Row + 1
    ActiveWorkbook.Worksheets("sheet3").Cells(son, "b") = ActiveWorkbook.Worksheets("sheet2").[B13].Value
End Sub

Teşekkür ederim.Çok yardımcı oldunuz. Bir sorum daha olacak. Kopyalama işlemini aynı sheet üzerinde yapabilmek için verdiğiniz kod da ne gibi değişiklik yapmam gerek. Mesela aynı sheet te B40. satırdan itibaren kopyalasın

Net olarak anlayamadım
Sayfa2'ye 40. satırdan itibaren mi kayıt yapmaya başlasın istiyorsunuz.

Yani 2. sayfa olmasın aynı sayfaya verileri oluşturduğum sayfanın alt satırlarına kopyalasın.

Aşağıda gördüğünüz sayfa numaralarını 2 yapın.

Kod:
Worksheets("sheet[COLOR="Red"]3[/COLOR]")

Geri