• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birden fazla kapalı çalışma kitabından veri almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muratcx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar,

Forumda bu konu hakında çok değerli çözümler var ancak benim istediğim çözümü bulamadım.

Sorum şöyle,

D sürücüsünde yeni Klasör adlı bir klasörümüz var burada sayısı birden fazla (şu an 15 adet olacak) adet xlsx uzantılı excel dosyam var bu dosyaların adı ve sayfa1 in adı aynı yani AX123 dosyasının AX123 nolu sayfası

Verileri alacağım dosyanın A1 hücresine yeni klasör içinde bulunan dosyanın adını çağırdığımda Yeni klasör içindeki ilgili doyayı bulup veri sayfasının A2 hücresine yapıştırması gerekiyor. Bu dosya adları günlük değişecek

Şu anda bu işi dosyadan çalışma kitabını seçerek tek tek yapıyorum.
Dosyayı seçmeden veri sayasındaki A1 hücresine kopyalanacak dosya adını yazdığımda verielri aktarma mümkün müdür?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum

Ekli dosyalar

Dosyanız hazır.
hedef dosya ve kaynak dosyalar ayni klasörün içinde olmalı.:cool:
Kod:
Sub kapalidosyadanaktar59()
Dim conn As Object, rs As Object, yol As String
Set conn = CreateObject("adodb.connection")
Set rs = CreateObject("adodb.recordset")
Range("A2:E" & Rows.Count).ClearContents
yol = ThisWorkbook.Path
If Dir(yol & "\" & Range("A1").Value & ".xlsx") = "" Then
        MsgBox "A1 Hücresinde yazılı dosya aradığınız Klasörde yoktur!!", vbCritical, "DOSYA YOK"
        Set conn = Nothing: Set rs = Nothing
        Exit Sub
End If

conn.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & yol & _
    "\" & Range("A1").Value & ".xlsx;extended properties=""excel 12.0;hdr=no;imex=1"";"
rs.Open "select * from [" & Range("A1").Value & "$]", conn, 1, 1
Application.ScreenUpdating = False
Range("A2").CopyFromRecordset rs
Application.ScreenUpdating = True
rs.Close: conn.Close
Set rs = Nothing: Set conn = Nothing
MsgBox "Veriler Alındı" & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", _
    vbOKOnly + vbInformation, Application.UserName
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın ORİON,
Çok teşekkür ederim.
Destekleriniz sayesinde bişeyler yapmaya çalışıyoruz

Sayın ORİON,
Kodlar gayet güzel çalışıyıor. Örnek dosyadan gerçek dosyaya geçtiğimde şöyle bir sorun oluştu.
Benim kullanacağım dosya başka bir program tarafından excele indirilen dosya dosya uzantısı
AX123.XLS şeklinde excel bu dosyayı açarken açmak istediğini dosya belirtilenden bakşa bir biçimde uayarıs veriyor Dosyayı excel 1997-2003 formatında yeniden kaydedersem sizin kodlar çalışıyor. koda biçimi desteklyecek uzantı ekleyerek dosyayı ilk hali ile kullanabilirmiyiz.

Sayın ORİON,
Kodlar gayet güzel çalışıyıor. Örnek dosyadan gerçek dosyaya geçtiğimde şöyle bir sorun oluştu.
Benim kullanacağım dosya başka bir program tarafından excele indirilen dosya dosya uzantısı
AX123.XLS şeklinde excel bu dosyayı açarken açmak istediğini dosya belirtilenden bakşa bir biçimde uayarıs veriyor Dosyayı excel 1997-2003 formatında yeniden kaydedersem sizin kodlar çalışıyor. koda biçimi desteklyecek uzantı ekleyerek dosyayı ilk hali ile kullanabilirmiyiz.
Bana yoladığınız dosyalar xlsx uzantılı idi.
eğer 2003 formatında(xls) iseler aşağıdaki kırmızı renlke belirrtiğim gibi ilgili yeri değiştiriniz.:cool:
Kod:
conn.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & yol & _
    "\" & Range("A1").Value & "[B][COLOR="Red"].xls[/COLOR][/B];extended properties=""excel 12.0;hdr=no;imex=1"";"

sayın Orion,
sizin de belittiğiniz gibi uzantıyı değiştirmiş ve kodu çalıştırmıştım burada sıkıntı yok
benim sorunum kaynak dosyanın biçim sorunu. Excel bu dosya içinde değişiliğe izin vermiyor.dosyayı 1997-2003 formatında kaydettiğimde kullanabiliyorum
koda tüm excel çalışma kitabını açabilecek bir uzantı ekleyebilirmiyiz

sayın Orion,
sizin de belittiğiniz gibi uzantıyı değiştirmiş ve kodu çalıştırmıştım burada sıkıntı yok
benim sorunum kaynak dosyanın biçim sorunu. Excel bu dosya içinde değişiliğe izin vermiyor.dosyayı 1997-2003 formatında kaydettiğimde kullanabiliyorum
koda tüm excel çalışma kitabını açabilecek bir uzantı ekleyebilirmiyiz
ilk kullandığınız kodlamada xlsx uzantıya göre idi.
son verdiğim kırmızılı kelimede ise xls uzantıya göre idi.
Siz ne diyorsunuz anlayamadım?yeni klasörün içinde hem xls ,hemde xlsx uzantılı excel dosyalarınızmı var?

Sayın orion ilginize çok teşekkür ederim sorunumu anlatamadım sanırım.
Benim kullanacağım dosyaların biçim sorunu var, bildiğimiz xls yada xlsx gibi değil.
bu dosyaları excel 2010 indirdiğimden xlsx diye yazdım dosyada bozukluk felanda yok dosya üzerine çift tıklayıp açtığımda "Açmaya çalıştığınız AX123.XLS. dosyası dosya uzantısı tarafından farklı bir biçimde uayarı alıyorum EVET i tıkladığımda dosya açılıyor faklı kaydedip formatı 1997-2003 yaptığımda sizin kodlarınız çalışıyor. yani kaynak dosyayı ham hali ile kullanamıyorum

Sayın orion ilginize çok teşekkür ederim sorunumu anlatamadım sanırım.
Benim kullanacağım dosyaların biçim sorunu var, bildiğimiz xls yada xlsx gibi değil.
bu dosyaları excel 2010 indirdiğimden xlsx diye yazdım dosyada bozukluk felanda yok dosya üzerine çift tıklayıp açtığımda "Açmaya çalıştığınız AX123.XLS. dosyası dosya uzantısı tarafından farklı bir biçimde uayarı alıyorum EVET i tıkladığımda dosya açılıyor faklı kaydedip formatı 1997-2003 yaptığımda sizin kodlarınız çalışıyor. yani kaynak dosyayı ham hali ile kullanamıyorum
dosyalar xlsx uzantılı olursa durum ne oluyor?

xlsx dosya seçip kodda da xlsx düzeltmesini yapınca sorunsuz çalışıyor
Benim sorunum kullandığım kaynak dosya özelliklerine baktığımda Microsoft Office Excel 97-2003 Çalışma Sayfası (.XLS) şeklinde, kod bu dosyayı bu hali ile tanımıyor. zaten dosya da çift tıklama ile direk açılmıyor uyarı metni geliyor evet i tıkladığımızda açılıyor.

xlsx dosya seçip kodda da xlsx düzeltmesini yapınca sorunsuz çalışıyor
Benim sorunum kullandığım kaynak dosya özelliklerine baktığımda Microsoft Office Excel 97-2003 Çalışma Sayfası (.XLS) şeklinde, kod bu dosyayı bu hali ile tanımıyor. zaten dosya da çift tıklama ile direk açılmıyor uyarı metni geliyor evet i tıkladığımızda açılıyor.
O zaman kodlamada bir hata yok.
Dosyalarda var bi şeyler.Onu bilemeyecem!

xls dosya uzantısı olanlar için birde aşağıdaki dosyayı deneyiniz.
Not : xlsx uzantılı dosyalarda çalışmaz. :cool:

Ekli dosyalar

İlginize çok teşekkür ederim bu kodlarda bu dosyayı açmıyor.
bu farklı bir konu sanırım koda hata verdiğinde doyanın bulunamadığını dosya yolunun doğru olup olmadığını soruyor.

Sanki kod dosayayı açıp kapatma yöntemi ile kopyalasa olacak gibi

İlginize çok teşekkür ederim bu kodlarda bu dosyayı açmıyor.
bu farklı bir konu sanırım koda hata verdiğinde doyanın bulunamadığını dosya yolunun doğru olup olmadığını soruyor.

Sanki kod dosayayı açıp kapatma yöntemi ile kopyalasa olacak gibi
Bana o dosyayı burada yok dediği dosyayı yollarmısınız.:cool:

dosya içeriğinin şirket bilgileri içeriyor. burada göndermek doğru olurmu bilmiyorum

web den baktığımda bu tür dosyaların yer aldığı makaleler var güvenlik için koruma yapılmış sanırım

Syn orion düşünmedim değil dosya mevcut hali ile değişikliğe izin vermiyor farklı formatta kaydedersem sorun zaten çözülüyor.

Bu gece sizi çok yordum hakkınız helala ediniz

Syn orion düşünmedim değil dosya mevcut hali ile değişikliğe izin vermiyor farklı formatta kaydedersem sorun zaten çözülüyor.

Bu gece sizi çok yordum hakkınız helala ediniz
Helal olsun.İyi geceler.:cool:

Geri