• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden çok sütuna göre 2 tarih arası rapor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vBlue
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
Kişilere belirli tarihlerde bazı işlemler uygulanmakta ve uygulama tarihi listeye yazılmaktadır. Belirlenmiş zamanlara göre de istenilen tarihler arasında rapor istenmektedir. Yani şu tarihler arasında uygulama yapılan kişilerin raporu şeklinde. Raporda en son uygulama tarihi yanında varsa diğer uygulama tarihleri de gözükecektir. Kişilerin uygulama tarihleri "veri" dosyasından takip edilmektedir. "rapor" dosyasından da verilen tarih aralığına göre rapor alınacaktır.

Örnek olarak 02.02.2012 ile 20.02.2012 tarihleri arası düşünüldüğünde nasıl bir rapor oluşacaksa onun örneği verilmiştir.

Verilen tarih aralığına göre böyle bir rapor oluşturabilir miyiz?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Öncelikle ya sorunuzu tam anlayamadım yada sizin yada benim bulduğum sonuçlardan biri hatalı.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

İlginiz için teşekkürler.
Yazdığınız formülleri görünce gerçekten ne kadar büyük şeyler yaptığınızı anladım.
Ama dosyayı açınca rapor kısmında her tarafta "#DEĞER!" yazısı var.

Tekrar açıklama yapmak istiyorum. Rapor kısmındaki tablo sabit olacak. Yani sütun başlıkları değişmeyecek. Verilen tarih aralığı için çıkan tabloda kişinin uygulama tarihi 3. uygulama çıktı ise, 1 ve 2. uygulama tarihleri de tabloda gözükmesi gerekiyor. Bu genelde aylık rapor şeklinde isteniyor. Yani o ay uygulama yapılan kişilerin listesi ve o kişilerin varsa önceki uygulama tarihleri de tabloda gözükecek.
Umarım doğru açıklama yapabilmişimdir.
Teşekkürler.

Syn. vBlue;
Tablonuzu ve kriterlerinize göre rapor sayfasını hala anlayabilmiş değilim.
Tanımladığınız 02.02.2012 - 20.02.2012 tarih aralığı var.
Buna göre 20 kişilik tablodan 6 sı seçilmiş.
Şimdi bu 6 kişinin hangi hücre verisine göre rapor tablosuna geçtiğini açıklarsanız sorunuz daha netleşir. (iki tarih aralığı noktasında bir benzerlik bulamadım)
Değer hatasına gelince Ben Ofis 2003 versiyonu ile çalışıyorum. Oluşturduğum tabloyu Ofis 2003 versiyonunda açmayı deneyin. (ofis eklentilerinin yüklü olmasını sağlayın)
İyi çalışmalar.

Örnek olarak verdiğim tarih aralığında ekte de gösterdiğim gibi kişilerin son işlem uygulama tarihleri verdiğim tarih aralığına denk geliyor. Yani şon işlem tarihleri verilen tarih aralığında olanların listesi şeklinde olacak.

Yaptığınız örneği 2003'de açtım ve sorun yok. Yaptığınız örnekte 02.02.2012 ile 20.02.2012 tarih aralığında "burak çil" ve "yılmaz gel" adlı kişilerin son uygulama tarihleri bu aralık dışında olmasına rağmen sanki son uygulama tarihlerleri bu aralıkta gibi listede gözüküyorlar. Umarım çözebiliriz.
İyi çalışmalar!

Ekli dosyalar

• şubat.jpg
    şubat.jpg
    71.9 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
bir ekteki dosyayı incelermisin ?

kırmızı alanları değiştirebilirsin

Ekli dosyalar

"tarih(1).xls" dosyanızı kontrol ettim ama rapor kısmında bir değişiklik olmadı.
Verdiğim isim listesi sadece bir örnektir. 3500'e yakın isim bulunmaktadır ve bu kadar isim arasından son uygulama tarihleri verilen tarih aralığında olanları önceki uygulama tarihleri ile birlikte ve rapor formatı bozulmadan listelemesi gerekmektedir.
İyi çalışmalar!

Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki tekrar kontrol edin.
İyi çalışmalar.

Not: 5 nolu mesaja eklediğiniz resimde 02.02.2012 ile 20.02.2012 arası süzmede Ahmet bol'u neden tabloya aldınız anlamadım. (Ahmet Bol'a ait en büyük tarih 01.02.2012)

Ekli dosyalar

Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki tekrar kontrol edin.
İyi çalışmalar.

Not: 5 nolu mesaja eklediğiniz resimde 02.02.2012 ile 20.02.2012 arası süzmede Ahmet bol'u neden tabloya aldınız anlamadım. (Ahmet Bol'a ait en büyük tarih 01.02.2012)

Şimdi tam istediğim gibi oldu, çok teşekkürler.
Sizi de epey uğraştırmış oldum.

(Ahmet Bol'a ait kayıt yanlış olarak yazılmıştır, kusura bakmayın)
İyi çalışmalar!

Geri