• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden çok seceneği bir araya toplamaya yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan crywolf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
şimdi yeni bir örnek ekliyorum yapmak istediğim şey icmal sayfasında ait olan mağaza müdürünün işte toplam giyim ürünlerinden kaç dükana (10lira üstü dikkate alınacak ),kaç liralık satıldığı( alt üst limit yok).
müşteri listesini o yüzden koyuyorum yani mesela bir dükana hem giyim1 hem giyim2 hem de giyim3 satmış olabilir fakat 3ünüde aynı noktaya sattığı için 1 olarak algılamasını istiyorum. bir noktaya 1 tane satmış ora zaten 1 sayılacak.

daha önce sordum yardımcı olmuştu bir üstad fakat devamında kurduğum mantığım patladı yapamadım benim için çok önemli bir iş eğer yardımcı olabilecek birisi olursa çok sevinirim sağolun..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yaw ayıp olacak belki ama söylemek zorundayım, 10 dakikadır bir sorunuzu okuyorum bir eklediğiniz örneğe bakıyorum hiçbirşey anlayamadım hocam.. biraz daha açıklayıcı olabilsen belki elimden bişeyler gelir..

ya olabilir ayıp değil anlamamış olabilirsiniz ama işte örneğe koyup yazısınız yazmak zor oluyor benim 10çeşit 2 kategori ürünüm var kategori 1in içinde 5çeşit ürün kategori2 nin içinde de 3 çeşit ürün var şimdi satan eleman 1.kategoriden üstünde kayıtlı noktalardan 5tanesine bir ürün 10 tanesine 1.kategorinin içinde diğer çeşitlerden yazıyor benim istediğim kategori birin içindeki çeşitten hangisinden satarsa müşterisine satsın nokta olarak 1 olacak benim kurduğum mantık belki yanlışt olabilir ben orada kategori 1 tüm ürünlerini ayrı ayrı noktalara buldurup toplamlarını yazdırdım başka şekilde mantık yürütülürse ona da varım benim ki şart değil

yardımlarınızı esirgemeyin üstadlar ya hafta başına raporu hazırlamam lazım burada habire yenile yapıyorum ama sayfayı ama herhalde anlatamadım meramı mı?

Geri