• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden çok sayfadan veri çekebilen formül

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Herkese merhabalar,

Satınalma birimlerine göre satıcıları ve satınalma tutarlarını listeleyen bir excel var. Elimde satınalma birimlerini içeren bir excel var. Aynı satıcı birden fazla alt birimde yer alabiliyor. Her hafta yeni satıcılarda ekleniyor ve şu adna 30 adet alt birim var.

Ben excelde vllokup formülü bu 30 sheet için her seferinde tek tek yazmak zorunda kalıyorum. Bunun kolay bir yolu var mıdır diye sormak istiyorum. IF ile yazılmış birkaç örneği uygulamak istedim ama hep hata alıyorum.

Ekte örnek bir dosya ekliyorum, zamanı olup yardımcı olmak isteyen olursa çok sevinirim.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Selamlar,

C Sütununda arama yapılcak peki sayfalardan hangi değeri getirilmesi gerekiyo ?

Merhaba,

Sayfalardan sadece D kolonundaki 2 harli kodu getirmeye çalışıyorum. Data Girişi kısmına E kolonuna aslında elle yazdığım ve her C kolonunda kolon değiştiğinde değiştirdiğim formülü yazdım. O formülün içinde yazan

=VLOOKUP(A2;'T04'!A: D;4;0)

kısmında T04 alanını hepsi için tek tek değiştiriyorum, her listede bu şekilde değil, her satıcı her hafta farklı alt birimden satış yaptığı için gelen listeyi sıralayıp elle formülü yazıyorum, yani olasımı bilmiyorum, formülün içindeki T04 kısmının C de yazana göre değişmesini istiyorum.

690803 Satıcı 1 T04 10
699310 Satıcı 2 T03 20
701578 Satıcı 3 T02 30
705236 Satıcı 4 T01 40
708279 Satıcı 5 T04 50

Karışık anlattıysam özür dilerim, cevabınız için teşekkür ederim.

Selamlar,

Aşagıdaki formülü deneyin bakalım istediğiniz sonucu veriyo mu ?

Data giriş sayfa sekmesinden E2 Hücresine ve aşagıya doğru çekin,

Kod:
=DÜŞEYARA(A2;DOLAYLI("'"&C2&"'!$A$1:$d$190");4;0)

Merhaba Vedat Bey,

Çok teşekkür ederim, beni çok büyük bir zahmetten kurtardınız, umarım sizinde derdiniz tasanız olursa Allah yardımcınız olur.

Tekrardan teşekkürler, selamlar

Not: İnlizce excel için aşağıdaki şekilde formülü yazdım, başka arayan arkadaş olur diye yazıyorum:

Kod:
=VLOOKUP(A2;INDIRECT("'"&C2&"'!$A$1:$d$190");4;0)

Selamlar,

Duanız için teşekkür ederim.

İyi çalışmalar dilerim.

Geri