• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

:. Birbirini Etkileyen Formülleri KOD'a DÖNÜŞTÜRME .:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
12,986
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Herkese merhabalar !... Örnek dosya 2 no'lu mesaj ekinde.

A sütununda veri olan tüm satırlarda, satır satır çalışarak mevcut formüllerin uygulandığı makro koda ihtiyacım var. Çünkü belgedeki tüm formüllerden kurtulmam gerekiyor.

A sütununun dolu olduğu tüm satırlar için (dolu satır sayısı kadar çalışmak üzere) ; satır satır çalışması önemli, çünkü formülleri sütunlar halinde koda aktardığımda (ancak bunu yapabildim) sonuç alamadım. Zira her satırdaki formüller bir önceki satırda yer alan değerleri kullanarak hesaplama yapacak.

İlk formül içeren satır olan 3. satırdaki (başlık satırları mevcut olduğundan veriler 3. satırdan başlıyor) formüller sırasıyla aşağıdaki gibidir.
-- A, B, C, D, E, F ve P sütunları formül içermiyor. Bu sütunlarındaki değerler veri kabul edilecek.
-- G, I, J, K, L, N, O, R, S, T, U ve V sütunları sadece kendi satırında işlem yapan formüller ancak, bunların da çoğu aşağıdaki formülleri etkileyen formüller içeriyor.

-H3 hücresinde;
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI("K"&TOPLA.ÇARPIM(MAK((G3=$G$2:G2)*(SATIR($K$2:K2))))));0;DOLAYLI("K"&TOPLA.ÇARPIM(MAK((G3=$G$2:G2)*(SATIR($K$2:K2))))))
- M3 hücresinde;
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI("O"&TOPLA.ÇARPIM(MAK((L3=$L$2:L2)*(SATIR($O$2:O2))))));0;DOLAYLI("O"&TOPLA.ÇARPIM(MAK((L3=$L$2:L2)*(SATIR($O$2:O2))))))
- Q3 hücresinde;
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI("R"&TOPLA.ÇARPIM(MAK((P3=$P$2:P2)*(SATIR($R$2:R2))))));0;DOLAYLI("R"&TOPLA.ÇARPIM(MAK((P3=$P$2:P2)*(SATIR($R$2:R2))))))

İlgilenecek arkadaşlara çok müteşekkir olacağım.
 
Son düzenleme:
::.. Dosya eklemeyi yine UNUTMUŞUM ..::

Konu açılış mesajına örnek belge eklemeyi maalesef yine unutmuşum.
Buyurun dosya ekte.
 

Ekli dosyalar

::.. Kod bilgisi olan arkadaşlardan DESTEK bekliyorum ..::

Kod bilgim pek olmadığı için desteklerinizi bekliyorum.
İlgilenenlere teşekkürler.
 
Merhabalar !...

Görüntüleme sayısı şu an itibariyle 116, yorum veya fikir maalesef yok.
Sanırım çözümü zor bir sorunum var.
 
Kendi açtığım konuya 4'üncü mesajım

Merhabalar !...

Görüntüleme sayısı şu an itibariyle 180, yorum veya fikir maalesef yok.

Sanırım ya çözümü zor bir sorunum var ya da o kadar basit bir soru sordum ki cevap vermeye bile değer görmemiş hiç kimse.


Destek rica ediyorum.
 
Merhabalar !...

Görüntüleme sayısı şu an itibariyle 241, yorum veya fikir maalesef yok.

Sanırım ya çözümü zor bir sorunum var ya da o kadar basit bir soru sordum ki cevap vermeye bile değer görmemiş hiç kimse.


Kod yazma işini pek bilmediğim için, destek rica ediyorum.
 
Merhaba,

Sayfa olaylarına kod yazılarak çözülebilir. Müsait olduğumda sorunuza bakabilirim. Sizde bu arada boş durmayın. Forumdaki sayfa olaylarına yazılmış kodları inceleyin. Belki kendinizde çözüm üretebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst