• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir sayfadan veri çekme

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
merhabalar ben bir dershanede çalışıyorum ve hergün yoklama programı hazırlamamız gerekiyor kullandığımız programda öğretmen isimleri verilmediği çin elle yazıyorduk ben bu listerleri excel e döktüm ve elle yazmaktan kurtudum :) fakat tek bir sorun her hafta sınıfları güncellemem gerekiyor yaklaşık 50 sınıf var ve kopyala yapıştır yapmaktan bıktım .. benim yapmak istediğim bi sayfada dershanenin tüm öğrencileri olacak onları sınıflarına bakarak snıf sınıf sayfalara ayıracak böyle bir şey yapmamız mümkünmüdür.. çok uzattım şimdiden teşekkür ederim dosya ektedir

Ekli dosyalar

merhabalar ben bir dershanede çalışıyorum ve hergün yoklama programı hazırlamamız gerekiyor kullandığımız programda öğretmen isimleri verilmediği çin elle yazıyorduk ben bu listerleri excel e döktüm ve elle yazmaktan kurtudum :) fakat tek bir sorun her hafta sınıfları güncellemem gerekiyor yaklaşık 50 sınıf var ve kopyala yapıştır yapmaktan bıktım .. benim yapmak istediğim bi sayfada dershanenin tüm öğrencileri olacak onları sınıflarına bakarak snıf sınıf sayfalara ayıracak böyle bir şey yapmamız mümkünmüdür.. çok uzattım şimdiden teşekkür ederim dosya ektedir

Ekli dosyanızı kontrol ediniz.

Kod:
Sub aktar()
Sheets("S1011").Range("A5:D54").ClearContents
Sheets("S1021").Range("A5:D54").ClearContents
sat1 = 5
sat2 = 5
For r = 2 To Worksheets("öğrenciler").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
If Sheets("öğrenciler").Cells(r, "A").Value = "04S1011" Then
Sheets("S1011").Cells(sat1, "A").Value = sat1 - 4
Sheets("S1011").Cells(sat1, "B").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "B").Value
Sheets("S1011").Cells(sat1, "C").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "C").Value
Sheets("S1011").Cells(sat1, "D").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "D").Value
sat1 = sat1 + 1
End If
If Sheets("öğrenciler").Cells(r, "A").Value = "04S1021" Then
Sheets("S1021").Cells(sat2, "A").Value = sat2 - 4
Sheets("S1021").Cells(sat2, "B").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "B").Value
Sheets("S1021").Cells(sat2, "C").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "C").Value
Sheets("S1021").Cells(sat2, "D").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "D").Value
sat2 = sat2 + 1
End If
Next r
Sheets("S1011").Cells(sat1 + 6, "B").Value = "Toplam Öğrenci Sayısı….:" & sat1 - 5
Sheets("S1021").Cells(sat2 + 6, "B").Value = "Toplam Öğrenci Sayısı….:" & sat2 - 5
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Ekli dosyalar

eki inceler misiniz
Halit Hocam Makro ile Çözmüş Bende Formül ile çözüm buldum.
B5:D36 aralığındaki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formüllerde 1000 satır baz alınmıştır.

Ekli dosyalar

Ekli dosyanızı kontrol ediniz.

Kod:
Sub aktar()
Sheets("S1011").Range("A5:D54").ClearContents
Sheets("S1021").Range("A5:D54").ClearContents
sat1 = 5
sat2 = 5
If Sheets("öğrenciler").Cells(r, "A").Value = "04S1011" Then
Sheets("S1011").Cells(sat1, "A").Value = sat1 - 4
Sheets("S1011").Cells(sat1, "B").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "B").Value
Sheets("S1011").Cells(sat1, "C").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "C").Value
Sheets("S1011").Cells(sat1, "D").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "D").Value
sat1 = sat1 + 1
End If
If Sheets("öğrenciler").Cells(r, "A").Value = "04S1021" Then
Sheets("S1021").Cells(sat2, "A").Value = sat2 - 4
Sheets("S1021").Cells(sat2, "B").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "B").Value
Sheets("S1021").Cells(sat2, "C").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "C").Value
Sheets("S1021").Cells(sat2, "D").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "D").Value
sat2 = sat2 + 1
End If
Next r
Sheets("S1011").Cells(sat1 + 6, "B").Value = "Toplam Öğrenci Sayısı….:" & sat1 - 5
Sheets("S1021").Cells(sat2 + 6, "B").Value = "Toplam Öğrenci Sayısı….:" & sat2 - 5
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

halit hocam çok teşekkür ederim istediğim buydu fakat ben bu kodu diger sınıfları nasıl ugluycam çnkü 50ye aşkın sınıf war ben size sadce 2 sınıf gnderdim örnek için nasıl uygulayacağımı anlatabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Kodu bununla değiştirin

Sub aktar()
For i = 1 To ActiveWorkbook.Sheets.Count
If Sheets(i).Name <> "öğrenciler" Then
If Sheets(i).Name <> "DERSLER" Then
sat1 = 5
Sheets(Sheets(i).Name).Range("A5:D54").ClearContents
MsgBox Sheets(i).Name
If Sheets("öğrenciler").Cells(r, "A").Value = "04" & Sheets(i).Name Then
Sheets(Sheets(i).Name).Cells(sat1, "A").Value = sat1 - 4
Sheets(Sheets(i).Name).Cells(sat1, "B").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "B").Value
Sheets(Sheets(i).Name).Cells(sat1, "C").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "C").Value
Sheets(Sheets(i).Name).Cells(sat1, "D").Value = Sheets("öğrenciler").Cells(r, "D").Value
sat1 = sat1 + 1
End If
Next r
Sheets(Sheets(i).Name).Cells(sat1 + 6, "B").Value = "Toplam Öğrenci Sayısı….:" & sat1 - 5
End If
End If
Next
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Ekli dosyalar

yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyiy çalışmalar...

Geri