• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir satırdaki verileri başka bir sayfada sutun olarak çağırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bay.a
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Öncelikle merhaba. sorunu ilk önce forumda tarattım ama bulamadım. aslında bilen için kolaydır ama ben yapamadım. sorun şu;
1. sayfada her hangi bir satır boyunca girdiğim verileri 2. sayfada aynı sutun altında görmek istiyorum.. bahsettiğim şey özel yapıştır olayı değil . birinci sayfadaki herhangi bir veriyi değiştirdiğimde ya da son verinin sağına yeni bir veri eklediğimde yaptığım değişiklikler ikinci sayfadaki sutundada uygulansın
umarım anlatabilmişimdir. bu işlemi aslında farklı iki sayfadaki sutunlar arasında yapmak oldukça kolay ama biri satır biride sutun olunca olmuyor . ben beceremedim
şimdiden teşekkürler

aslında örnek dosya eklemem faydalı olmayacak cunku işlem gercekleşmeyince eklemekte bı anlam yok.
ama durum şöle,
1 sayfadaki sutundaki alt alta gelen verileri bir başka sayfadan çağırıcaz ama satır seklınde yanı sole
1
2
3
5
78
9
gibi bir satırı

1 2 3 5 78 9
gibi başka bir sayfadan çağırıcaz ama bu kopyala yapıstır olmayacak. ılk sayfadık veriyi değiştirince diger sayfadakı verilerde değişsin ..
bu arada bir arkadasımında yardımıyla baya bı ugrasarak bulduk nasıl yapılacagını buradan onuda yazayım bırıne lazım olabılır. belkı kolay bıseydır ama bız bılmedıgımız çok uğraştık

=TRANSPOSE(OUTPUT!A1:OUTPUT!A400) yazıyoruz akabininde ctrl+shift+enter tuşuna basınca oluyor

yanlış örnek dosyadan ne anladığını bilmiyorum ama örnek dosya şu
siz verilerinizi girerseniz ve şunu olmak istiyorum dersiniz bizde ona göre hareket ederiz.
verileriniz Sayfa1'de A sütununda ise
Sayfa2'de ise bu veriler 1 satır'a yayılacak ise
=KAYDIR(Sayfa1!$A$1;SÜTUN(A$1)-1;1-1)
bu formülü sayfa2'de a1 hücresine girin ve sağ'a doğru çekin

hocam çok teşekkür ederim aradığım aslında tamda böyle birşeydi ama yukarıda verdığımde oluyor bişekilde.
peki bu yukarıda yazdığınız formulun tersını nasıl yapabılırızyanı sızın yazdıgınız satırı sutun yapmak . sutunu satır yapmak ıcın ne yapmamız lazım

hocam çok teşekkür ederim aradığım aslında tamda böyle birşeydi ama yukarıda verdığımde oluyor bişekilde.
peki bu yukarıda yazdığınız formulun tersını nasıl yapabılırızyanı sızın yazdıgınız satırı sutun yapmak . sutunu satır yapmak ıcın ne yapmamız lazım

o zamanda bu formül işinizi görür
Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$A$1;1-1;SATIR($A1)-1)

Geri