• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir komut hakkında bilgi alacaktım(Find)

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Merhaba arkadaşlar Find komutunun nasıl işlediği hangi argümanları aldığı hakkında bilgi verebilirmisiniz? Ayrıca excel 2007 sürmünü kullanan biri olarak FileSearch komutu işlemiyor hata veriyor..Bu komutu Muhammed Temel KORKMAZ hocamızın excel ile programlama kitabının 2. cildinde gördüm ve uygulamak istedim Hata ile karşılaştım...DAha sonra formda arama yaparken FİND komutunu buldum..Fakat dediğim gibi bu komut hakkında da işlevsel bilgiden ziyade kod blokları içinde kullanım şekilleri ile karşılaştım..Sizlerden ricam kısaca bu komut hakkında bilgi vermenizdir ..Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...

Bir metin değerini, bir başkasının içinde bulur (büyük küçük harf duyarlıdır)

vba'daki find ise yanlış forum.
şuradaki sorunuza ise cevap verdim:
http://www.excel.web.tr/f48/find-fonksiyonu-kullanymy-t59002.html#post521723

Teşekkürler vermiş olduğunuz yanıt kod hakkında bilgi edinmem adına gerçekten çok yardımcı oldu..Çok teşekkürler...Fakat ikinci bir soru da şu ki;
FileSearch komutu office 2007'de işlemiyor hata veriyor...Fakat office 2003' de işliyor..BUradan şu sonuca varmamız mümkün mü;
2003'deki FileSerach komutu yerine 2007'de Find komutu gelmiştir.

2007'de filesearch bulunmamakta.
sorunuza cevap hayır.

2007'de kullanım için sitede de bir çok örnek var. ben google'dan ilk bulduğumu örnek olarak ekleyeyim.

yalnız bu konu macro'lar ile ilgili. dolayısı ile konunun doğru foruma taşınmasını talep etmelisiniz.

Kod:
Sub foobar()
'http://www.mrexcel.com/forum/showthread.php?p=1228168

Dim fso As Object
Dim strName As String
Dim strArr(1 To 65536, 1 To 1) As String, i As Long

Const strDir As String = "C:\temp"
Const searchTerm As String = "projects"

Let strName = Dir$(strDir & "\*" & searchTerm & "*.xls")
Do While strName <> vbNullString
    Let i = i + 1
    Let strArr(i, 1) = strDir & "\" & strName
    Let strName = Dir$()
Loop
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Call recurseSubFolders(fso.GetFolder(strDir), strArr(), i, searchTerm)
Set fso = Nothing
If i > 0 Then
    Range("A1").Resize(i).Value = strArr
End If
End Sub

Private Sub recurseSubFolders(ByRef Folder As Object, _
    ByRef strArr() As String, _
    ByRef i As Long, _
    ByRef searchTerm As String)
Dim SubFolder As Object
Dim strName As String
For Each SubFolder In Folder.SubFolders
    Let strName = Dir$(SubFolder.Path & "\*" & searchTerm & "*.xls")
    Do While strName <> vbNullString
        Let i = i + 1
        Let strArr(i, 1) = SubFolder.Path & "\" & strName
        Let strName = Dir$()
    Loop
    Call recurseSubFolders(SubFolder, strArr(), i, searchTerm)
Next
End Sub

Teşekkürler vermiş olduğunuz yanıt kod hakkında bilgi edinmem adına gerçekten çok yardımcı oldu..Çok teşekkürler...Fakat ikinci bir soru da şu ki;
FileSearch komutu office 2007'de işlemiyor hata veriyor...Fakat office 2003' de işliyor..BUradan şu sonuca varmamız mümkün mü;
2003'deki FileSerach komutu yerine 2007'de Find komutu gelmiştir.
Merhaba,
"FileSearch" dosya arama komutudur. Oldukça fonksiyonel ve kullanışlı bir koddur. 2007 versiyonu bu kodu desteklememektedir. "Find" komutu ise sözcük, harf veya değerleri excel dosyası içinde arar ve bulur. İkisi birbirinden farklıdır. Birbirlerine alternatif veya eşdeğer olamazlar.

Arkadaşlar vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim...Cevaplardan da ziyade İLgi ve Alakanızdan dolayı...Sonuç olarak 2007'de FileSearch komutu yok ve Find komutunun İşlevide dosya aramak değil Excel dosyası içerisinde veri aramak..Ayrıca Mancubus arkadaşım yapmış olduğunuz arama sonucu elde ettiğiniz kod dizini beni aşan bir kod dizini ama burada geçen deyimleri araştırmaya başlayarak yeni bir serüvene başlayacağız sanırım...Tekrar tekrar teşekkürlerimi iletirken öğrenme şevkimi ve azmimi tazelediğiniz için minnettarım sizlere...

Geri