• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir klasör içindeki excel sayfaları içinde aynı anda çeviri yapmak.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE PRO PLUS 2019
Günaydın Herkese.

35 farklı excel sayfasından oluşan ürün listeleri var. Sayfalar yapı olarak birbirinin aynısı. ctrl+h ile excel kitabının içinde , hücre içerisindeki değerleri topluca yeniden tanımlandırabiliyoruz. Fakat farklı farklı sayfalar olunca hepsini tek tek açıp değiştirmek gerekiyor. Sadece aynı klasör içinde olan sayfa içeriklerini ctrl+h ile aynı anda toplu olarak değiştirmek mümkün mü?

Yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

Ben yanlış anlamışım. Benim söylediğim, yynı çalışma kitabındaki tüm sayfalarda tek seferde değişiklik için kullanılıyor. Sizinki aynı klasördeki çalışma kitaplarında tek seferde işlem şeklinde. Kusura bakmayın.

Merhaba,

Ben yanlış anlamışım. Benim söylediğim, yynı çalışma kitabındaki tüm sayfalarda tek seferde değişiklik için kullanılıyor. Sizinki aynı klasördeki çalışma kitaplarında tek seferde işlem şeklinde. Kusura bakmayın.
Evet ben bu mümkün mü acaba?

Başarılı bir şekilde çalışıyor. Fakat hücre içlerinde bulunan kelimeleri, kelime kelime çevirmiyor.Örneğin ; Ön ==> Front bu şekilde değişiyor ama hedef hücrede (ön alt ) kelimeleri için (Ön ==> Front ) uyguladığımda front alt yazması gerekirken değişiklik olmuyor. dolayısıyla teker teker sayfaları açıp yazıları bulup düzeltmem gerekiyor. Yazmış olduğunuz makronun bu biçime uyarlanması mümkün mü Hocam?

Merhaba,

Module1'deki "LookAt:=xlWhole" kısmını "LookAt:=xlPart" değiştirerek dener misiniz? Ya da örnek olarak bir dosyanızı temsili verilerle gönderebilirseniz onun üzerinden bakabilirim.

Merhaba,

Module1'deki "LookAt:=xlWhole" kısmını "LookAt:=xlPart" değiştirerek dener misiniz? Ya da örnek olarak bir dosyanızı temsili verilerle gönderebilirseniz onun üzerinden bakabilirim.
Tam istediğim gibi oldu :) Müthişsiniz. Çok teşekkürler

Geri