• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Hücreye Yazacağımı ilk boş satıra atsın yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Hergün 150-200 bazen 500 adet ücretleri alt alta bir sütüna yazmam gerekiyor. işim gereği sık sık üstteki toplama da bakmam gerekiyor. yani anlıyacağınız bir aşağı bir yukarı gına geldi. siz üstadlardan ricam örnek te de göreceğiniz gibi üstte bir hücre açalım. ve o hücreye öyle bir ayar verinki ben oraya ücreti yazayım oda o stünun ilk boş satırına atıversin bende size bolca teşekkür edeyim. ama lütfen makro olmasın ondan hiç anlamıyorum. onun dışında herşeye varım. saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba Görünüm sekmesinde bölmeleri dondur özelliğini kullanın.görmek istediğiniz A1 de ise A2 yi seçin bölmeleri dondur.saygılar

Paşam onu biliyorum ama benim istediğim o diil. bir hücreye girilecek formül veya başka bişi sayesinde;

o hücreye gireceğim rakamı o satırın boş ilk sırasına atması. hepsi bu.

Yani ben rakamları hep en üstteki bi hücreye girecem, formül sayesinde o satırın ilk boş hücresini yazacak.

Merhaba

Siz macro ile olmasın demişsiniz ama ben kendi bilgim dahiline sizin gönderdiğiniz tabloyu macro ile istediğiniz gibi yapmaya çalıştım. Umarım faydalı olur..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
%80 olmuş güzel ama son bi çalışma ile B2 hücresine rakamı yazıp entere basınca boşdaki ilk hücreye atması olmaz mı ?

Sayfanın kod bölümüne şu kodları yazıp deneyiniz;

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address(0, 0) = "B2" Then
        Target.Copy Range("B65536").End(3)(2, 1)
        Target.Select
    End If
End Sub

Geri