• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir hücre boş ise belirli satırların silinmesi

elektrik61

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
ekteki dosyada değişenler sayfasındaki 1. , 2. ve 3. süre uzatımları satırların atıyorum 3. süre uzatımı boş ise İÇ SAYFA da 3. süre uzatımı satırındaki a14, .. , e14 satırlarını silecek, fakat değişenler sayfasındaki 3. süre uzatımına bir yazı yazılınca a14 , .. , e14 satırlarını geri getirebilecek bir program var mıdır.
yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Ben olsam şu şekilde yapardım;

Mesela F sütunu dosyanızda boş görünüyor. Bu sütunu yardımcı sütun olarak kullanıp bir EĞER formülü ile hücredeki veri boşmu yoksa dolumu diye bir sorgu yapardım. Sorgu sonucuna göre F sütununa "X" ibaresi yazdırırdım.

Son olarak F sütununda filtre uygulaması ile "X" değerlerini süzerdim. Bu şekilde boş hücreler gizlenmiş olurdu.

Bilemiyorum ama belki bu yöntem işinize yarayabilir.

hocam bir örnekle açıklayabilir misiniz. excell bilgim o kadar fazla değil sonuçta yapılan tüm işleri de sizin sayenizde yaptım bu programda

programın son parçası. yok mudur çözüm acaba?

Son düzenleme:
öncelikle şimdiye kadar ki yardımlarınız için teşekkür ederim. yukarıdaki problemi çözme için a3 formatındaki bu sayfayı ilk önce ikiye bölüp daha sonra çıktı alırken birleştirme şansımız var mıdır. eğer var ise bu satır silme ve eksleme işini tüm satır için yapabilirmiyiz teşekkürler

sevgili üstadlar peki önden seçmeli excell formu yapamazmıyım. programa tıklayınca sorsa kaç süre uzatımı var diye ona göre daha önce hazırladığımız dosyayı açsa

arkadaşlar şu satır silme olayını yapmış bulunmaktayım. fakat ufak tefek sıkıntılarım kaldı. yardımcı olursanız sevinirim
uygulamayı sayfa 1 de yaptım. fikirde sizin yardımlarınız sayesinde geldi zaten,
ama sıkıntım değişenler sayfasında süre uzatımlarından birini silince sayfa 1 de 1 enterlık boşluk bırakması bu sorunu ortadan nasıl kaldırabilirmiyim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri