• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bilgi Taşıma

Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
138
Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2003
Yardımlarınızla ekteki dosyada çalışmaları yapmıştım "veri" sayfasında "Yönlendiren Acente" sütunundaki örneğin "A Sigorta" sayısı 224 iken, "A Sigorta" sayfasına 207 tanesini getiriyor. Hatayı çözmemde yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

Saygılarımla,
 

Ekli dosyalar

Merhaba;
A sigorta sayfasında A1 hücresindeki formül yeterince çoğaltılmamış
A1 hücresini kopyalayıp A1000 e kadar çoğaltın.
İyi çalışmalar.
 
öyle olunca da farketmiyor. dikkat ederseniz arada atlamalar oluyor. sorunu çözemedim...
 
Merhaba;
Formülün içeriği gereği atlamaların olması normal. (A sigorta sayfanızda A sütunundaki formül yönlendiren acente ve üreten acente sütunlarından herhangi birinin uyması halinde işlem yapıyor. Veri sayfanıza göre A sigorta sayınız 228)
Eki inceleyin. Sorun yada gelmeyen veri varsa veri sayfasında ek üzerinde belirtin(renklendirin) tekrar bakalım.
İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

Bir küçük hata var dosya da belirttim. Bir bilgi sorusu: VLook up ile Acente sayfasındaki sıra sütunundan kontrol ettirerek veri sayfasından bilgi çağırdığımda neden 224 tane datayı getirtemedim?(ilk yüklediğim dosyadaki formülasyon öyleydi)

Teşekkürler,
 

Ekli dosyalar

A sigorta sayfası A sütundaki formül 2 şart kontrol ediyor. Yani;
B1 hücresindeki değeri veri sayfasında G yada H sütununda ilgili satırda arıyor. Bunlardan en az 1 tanesi B1 hücre değerine uyuyorsa satır no'sunu yazıyor.
Eğer sadece veri sayfasında G sütununa bakılacaksa A sigorta sayfasında A sütunundaki formülün değişmesi gerekir.
istediğiniz bu ise A sigorta sayfasında A1 hücresindeki formülü;
=EĞER($B$1=veri!G6;SATIR()+5;"")
şeklinde değiştirip aşağı doğru kopyalayın.
İyi çalışmalar.
 
ok hallolmuştur çok teşekkür ederim.

saygılarımla,
 
Geri
Üst