• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

benzersiz firmalar

Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
ekli dosyada hangi firmalara işlem yapıldığını bulmaya çalışıyorum. veriye göre bunların (G) sütununa atanmasını ve bunlara göre firma toplamlarını bulmaya çalışıyorum. benim için problem olan firma tesbitinin yapılması.
ilgilenenlere çok teşekkürler.

Selamlar,

İstediğiniz işlem formüllerlede çözülebilir ama bu bayağı zahmetli ve uzun formüllerden oluşacaktır. Örnek dosyanıza göre en uygun çözüm "Özet Tablo" dur. Ekte örnek dosyanızı buna göre düzenledim. Umarım faydası olur.

ekli dosyada hangi firmalara işlem yapıldığını bulmaya çalışıyorum. veriye göre bunların (G) sütununa atanmasını ve bunlara göre firma toplamlarını bulmaya çalışıyorum. benim için problem olan firma tesbitinin yapılması.

Dosyanız ekte.

Hem benzersiz hemde alfabetik olarak sıralanmasını fonksiyonla istemişsiniz.

İki sayfada iki farklı örnek var. Örneğiniz ektedir.

Veri-1 sayfasındaki F ve K sütunlarınızı gizleyebilirsiniz.Veri-2 içinde F ve J sütunlarınızı gizleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
iyilik melekleri

bu forum masal gibi sanki. bir dileğin oluyor bunu bu foruma yazıyorsun, oradaki iyilik melekleri bu dileğini bir karşılık beklemede hemen yerine getiriyorlar. rüya gibi sanki.
sn cost control, sn yurttas, sn ali sizler iyiki varsınız sizler hep olun. çok teşekkürler çoookkk.
bu forum bana çok yardımcı oldu, çok şeyler öğretti.

K sütununun mantığını anlamadım.

sn ali benzersiz ve alfabetik dosyanızın veri-1 sayfasındaki K sütunundaki formülleri anlamadım. K sütunundaki deperleri nasıl bulduruyorsunuz. anlatırsanız sevinirim.

Bu da tek bir formülle yapılmışı.

:Dost: sorry arkadaşlar burdaki işlem için niye fonksiyon istendiğini anlayamadım bağışlayın belki çok basit düşünüyorum...hedefe giden en kısa yol açısından yani...fonksiyonlara gömülmeden...ya da yanlış anladım ben..

auto filter ile işlem yapılanları "dolu".... yapılmamış olanları "boş" olarak görülmeyecek mi....sort(sırala), auto filter(otosüz), ve sum(topla) ihtiyacı veremez mi? :confused: :rolleyes:

Geri