• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

belli tarih aralığındaki fatura adetini bulma

Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2010 visual basic
selam saygılı hocalarım ve arkadaşlar..
verdiğim örnek dosyada "A" sutununda tarıhler "B" sutununda fırma ısımlerı "C" sutununda ıse tutarlar yazmaktadır..
ıstedıgım ıse Örneğin; ayın 1'i ile 20'si arasındaki "a firmasınına" toplam kaç adet fatura kesitiğimin sayısını bulmak..

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

https://hotfile.com/dl/165089046/0278ae0/RNEK.xls.html

Ekli dosyalar

hocam kusura bakmayın aacele ıle yanlıs bılgı aktarımı yaptım..

toplam fatura ayısını coketopla ıle yapıyorum.. ıstedıgım 10 ft kesılmıs mesela o tarıh aralıgında ama kac musterıye kesılmıs bu ornegın 3 farklı musterı onu bulmak amacım...

Ekli dosyalar

hocam kusura bakmayın aacele ıle yanlıs bılgı aktarımı yaptım..

toplam fatura ayısını coketopla ıle yapıyorum.. ıstedıgım 10 ft kesılmıs mesela o tarıh aralıgında ama kac musterıye kesılmıs bu ornegın 3 farklı musterı onu bulmak amacım...

istediğin şey oldumu bir bak belirtiğin tarih aralığıında belirttiğin grp adınında belirtiğin firmaya göre sayıyor

Ekli dosyalar

istediğin şey oldumu bir bak belirtiğin tarih aralığıında belirttiğin grp adınında belirtiğin firmaya göre sayıyor

hocamm bunu fırma ısmını secmeden
orn:
ali
ast ali ast den o trh. Aralıgında kaç musterıye satıs yapmıs

orn ekte.. saygılar

Ekli dosyalar

Ben makrolu bir çözüm ürettim. Hem hangi firmalar olduğunu tespit ediyor hem de adetini buluyor. Tarih kısımlarını değiştirdiğinizde hesaplamayı otomatik yapıyor.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [f6:f7]) Is Nothing Then Exit Sub
    c = 9
    [f8:f100].Clear
    For Each hcr In [a2:a100]
        If (Format([f6], "00000") <= Format(hcr.Value, "00000")) And (Format([f7], "00000") >= Format(hcr.Value, "00000")) Then
        If WorksheetFunction.CountIf([f10:f100], Cells(hcr.Row, 2)) = 0 Then
            c = c + 1
            Cells(c, "f") = Cells(hcr.Row, 2)
        End If
        End If
    Next
    [f8] = c - 9
End Sub

Ekli dosyalar

arkadaslar ben yanlıs aktarıyorum sanırım sorunumu =) ek te kı excell e tekrar bakabılırmısınız...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Forumdaki ÖZET TABLO örneklerini inceleyin.

Formülle yapmak istiyorum derseniz Sn. yurttas beyin benzersiz veriler için hazırladığı çalışmayı inceleyin.

Tekrarsız adedi

Geri