• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirttiğim ad geçerse ilgili satırı komple silinsin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Selam arkadaşlar,
ekli dosyayı koydum yapmak istediğim benim belirlediğim sütünda mesala bu C sütünü olabilir o sütünda kelimenin başında yada sonunda herhangi bir yerinde örnek olarak
metin yıldız yazıyorsa o satırın komple silinmesini istiyorum bunu yapabilirmiyim..
yardımlarınız için teşekkürler :))

Dosyanız ekte.

Son düzenleme:
selam sn mehmett,
bu dosya iş yerinde çok işime yarayıcak :) eline klavyene sağlık
çok çok teşekkürler :)

Merhabalar yeni üyeyim fakat iş gereği sanırım office programları ile ilgilenmem gerekecek.Şu alttaki satırı açıklamanızı rica edeceğim.

Sub sil() --> Program cinsi anladığım kadarı ile
kim = ("*" & [f1] & "*") --> kim değişkeni olarak f1 satırındakileri kim olarak ata demek anlıyorum..
For x = [c65536].End(3).Row To 2 Step -1 --> bu satırı anlıyamadım özelliklede c65636 yı...
If WorksheetFunction.CountIf(Cells(x, 3), kim) > 0 Then --> buradaki 3 sanırım End(3) den geliyor bunuda pek anlıyamadım..
Rows(x).Delete--> Oldukça açık anladım..
End If
Next
End Sub

Gerekli açıklamaları yanına yazdım.

Kod:
Sub sil() --> [B][COLOR=blue]Prosedürün adı ve tanımı[/COLOR][/B]
kim = ("*" & [f1] & "*") --> [B][COLOR=blue]kim değişkenine f1 satırındaki değeri ata[/COLOR][/B]
For x = [c65536].End(3).Row To 2 Step -1 -->[B] [COLOR=blue][c65536...] ile başlayab C sütunundaki son satırın satır değerini bulur. step-1 aşağıdan yukarı doğru döngüyü çalıştır demektir. Detay Excel Dersanesinde mevcuttur.[/COLOR][/B]
if worksheetfunction.countIf(Cells(x, 3), kim) > 0 Then --> [B][COLOR=blue]buradaki 3. sütun yani C sütununu ifade eder.[/COLOR][/B]
Rows(x).Delete-->[COLOR=blue][B]x nolu satırı tamamen siler[/B][/COLOR]
End If
Next
End Sub

Geri