• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Başlıkları aynı olan satırları aktarmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan POLARIS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
İyi akşamlar,

Her yeni gelen dosya farklılıklar içeriyor.Standart değil.Satır ve sütun sayısı değişebiliyor.Sütundaki Bazı başlıklar eşleşiyor.(Sarı renkle işaretliler)

Gelen veriler ilgili sayfasına aktarılıyor.Sorunumda burada başlıyor.Başlıklar aynı olduğu için ilk aynı verileri aktarıyor.Ekte ayrıntılı olarak açıkladım.Nasıl bir çözüm bulabilirim?:roll:
Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Günaydın arkadaşlar,

Sayın Mustafa MUTLU güzel bir fikir verdi.
Sayın muygun'un çözümünü de uyarladım ama olmadı.Bir yerde saçmalıyorum ama nerede?:roll:

IZOCM sayfası B64 e yazacağım formül:
IZOCM A64 teki veri;YENİVERİ sayfasında!A sütununda; UZUN VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER-ÖZKAYNAKLAR arasında varsa;
karşısındaki(C sütunundaki)veriyi;yoksa 0 yazsın istiyorum.

=EĞER(A64="";"";EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(YENİVERİ!A60:A72;KAÇINCI(A64;YENİVERİ!A60:A72;0)));0;İNDİS(YENİVERİ!A60:A72;1;KAÇINCI(A64;YENİVERİ!A60:A72;0))))

İyi akşamlar,
Sayın muygun tüm başlıkları seçtim.İstediğim veriler yerlerine geldi.
Ancak başka bir veri seçip YENİVERİ sayfasına yapıştırdığım zaman her nedense yok sayıyor.
Başlıkları yeniden tek tek seçersem veriler geliyor.Başka ne yapabiliriz acaba?

Merhaba;
Yok sayması (farklı renkte ve *** şeklinde belirtmesi) mevcut başlığınızın yazılımının farklı yada olmamasındandır. Zaten böyle olmasıda normal.
Bir sayfadan bir diğerine veri çekiyorsunuz. Tek kriteriniz verinin adı (yani tanımı) Eğer bu kriterde farklılık varsa excel sorgulanan veriyi nasıl bulacak?
Anladığım kadariyle bu bir bilanço. Eğer %100 net çözüm almak istiyorsanız bence 3 nolu mesaj ekini kullanın. Belki biraz uğraşmanız gerekecek ama en azından araya farklı toplam yada boş satır eklemeniz mümkün.
Ekli dosyada ise açılır listeden seçim yerine hücreye tik işareti koyarak bir sıralama oluşturuyorsunuz. A sütununda tik işareti varsa veri diğer sayfaya gider. Ama araya birşey girme yada boşluk verme gibi farklı işlem yapamazsınız.
Yinede inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Kodlar alıntıdır.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sayın muygun ilginize teşekkür ederim.
Evet bu bir bilanço.Bazı şirketlerin bilançoları farklı olacağından yazdığınız gibi 3.nolu mesaj eki daha kullanışlı.Alternatif çözüm buluncaya kadar bunu kullanıcam.
Tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Esenkalınız.

Geri