• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

başka sayfalardan veri alma

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
Merhaba,ekli dosyamda başka sayfalardaki verileri toplatıp yazdırmak istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Sn.Ömer,
lginize çok teşekkür ederim.Yalnız 2.açıklamınızdan, "sayfa sekmesine isim olarak tarih veremeyiz" anlamı mı çıkıyor.Tam anlayamadım da..

Hayır.

Örnek;

01/02/2011 ile 15/02/2011 arası toplam almak istiyorsunuz. Bu iki tarih arasında kalan tüm günlere ait sayfanız olması gerekir. Mesala 10/02/2011 adlı sayfanız yoksa formül hata verir.

Ömer bey,anlıyorum.Peki ürün kısmına nasıl bir formül atayabiliriz ?

Formülü şimdi daha iyi anladım.Yalnız burada örn "x1" ürün toplamını nasıl formüle edebiliriz ?

Formülü şimdi daha iyi anladım.Yalnız burada örn "x1" ürün toplamını nasıl formüle edebiliriz ?

Bu kısmı anlamadım. Hangi sütunlarda, hangi sayfada, hangi ölçüte göre toplama olacak. Detaylı açıklarmısınız..

.

Pardon Ömer bey,şöyle ki :

1-Müşteri sekmesinde müşterilerin diğer sayfalardaki bakiyeleri toplanarak bu sayfaya toplam bakiyeleri alınacaktı.Bunu zaten yaptınız sağolun.

2-Yine müşteri sekmesinde C3 hücresine bu müşterinin diğer sayfalarda E-F-G sütunlarıda almış olduğu ürün (örn.X1 ürünü olsun) toplamı getirilecekti.Sizden ricam sadece bu şık.Veri alanı tek sayfa olsa bunu aşağıdaki gibi yapabiliyorum ama sayfalar çok olunca tıkandım maalesef.

=TOPLA.ÇARPIM(('31.03.2011'!$E$5:$E$12=müşteri!A3)*('31.03.2011'!$F$5:$F$12=X1)*'31.03.2011'!$G$5:$G$12)

#2 nolu mesajdaki dosyada C3 hücresine:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(M(KAYDIR(DOLAYLI("'"&DEVRİK_DÖNÜŞÜM(sayfam)&"'!E5:E50");
  SATIR(DOLAYLI("5:50"))-5;0;1))=[COLOR=blue]A3[/COLOR]);--(M(KAYDIR(DOLAYLI("'"&
   DEVRİK_DÖNÜŞÜM(sayfam)&"'!F5:F50");SATIR(DOLAYLI("5:50"))-5;0;1))="[COLOR=red]X1[/COLOR]");
    S(KAYDIR(DOLAYLI("'"&DEVRİK_DÖNÜŞÜM(sayfam)&"'!G5:G50");
     SATIR(DOLAYLI("5:50"))-5;0;1)))

Dizi formülüdür. ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız..

.

Çok teşekkür ediyorum zahmetleriniz için.
İyi çalışmalar.

Üstadım merhaba,

Ürünler daha önce diğer sayfalarda alt alta idi, daha sonra bu sıralamayı yan yana yapmak zorunda kaldım.Bu durumda formül çalışmıyor tabii ki.
Yazdığınız formülle epey uğraştım ama maalesef düzeltmeyi beceremedim.

Dosyamı tekrar ekliyorum.
Size çok mahcubum,lütfen kusura bakmayın.

Ekli dosyalar

Tablo bu şekilde olacaksa formülü kısaltabiliriz. Ürün kodu kaçtane olacak belli mi?

.

İlginizden dolayı "Çok sağolun" Ömer bey..
Ürün sayısı değişken,örneğe göre yapsanız (2 sütunluk) ben sonra hallederim kalanını..

Bu kısmıda datada belirlemek daha doğru olacak sanırım.

K sütunu ürün kodlarını yazalım;

K1 = ÜrünKodu ( Başlık )
K2 = X1
K3 = X2
K4 = X3
.
.
Yeni ürün kodu olursa K sütununa dilediğiniz kadar ilave edebilirsiniz.

Bu işlemden sonra, C3 hücresine aşağıdaki formülü yazıp alt satırlara kopyalayınız..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&sayfam&"'!E:E");A3;KAYDIR(DOLAYLI(
   "'"&sayfam&"'!F1");;KAÇINCI($C$2;$K:$K;0)-2;SATIRSAY(F:F))))
.

Çok teşekkür ediyorum,harikasınız..
İyi çalışmalar..

Geri